Doelpunt Chery zorgt voor tranen bij FC Groningen

Reacties

De emoties liepen hoog op bij FC Groningen toen Tjaronn Chery tegen FC Dordrecht de eindstand op 2-0 bepaalde. 'Ik denk dat iedereen de tranen in zijn ogen had staan', sprak Groningen-trainer Erwin van de Looi.

Doelpunt Chery zorgt voor tranen bij FC Groningen

Chery beleefde een heftige week, waarin een goede vriend van hem om het leven kwam bij een auto-ongeluk. Op zijn eigen verzoek begon de spelmaker van Groningen tegen Dordrecht in de basis, wat hem in staat stelde met een doelpunt een eerbetoon te brengen aan zijn overleden kameraad.

'Chery kwam net naar me toe en bedankte me ervoor dat ik hem had laten staan', sprak Van de Looi bij FOX Sports. 'Hij zei dat hij nauwelijks aandeel in de wedstrijd had gehad, maar die status heeft hij hier verdiend. Zijn doelpunt was voor iedereen een heel emotioneel moment, dat voelde het stadion ook aan. Ik denk dat iedereen de tranen in zijn ogen had staan.'

Chery kwam zelf ook aan het woord. 'Ik heb hele heftige dagen meegemaakt. Hij was een goede vriend van mij en ik weet zeker dat hij wilde dat ik ging spelen. Dat deed ik voor hem en ik had ook beloofd om een doelpunt te maken, dat heb ik gedaan. Al duurde het een beetje lang. Ik hoop dat hij van boven meekeek.'

Na vijf duels (G3, V2) zonder zege won Groningen tegen Dordrecht weer eens. 'Voor iedereen is dat een grote opluchting. Het was een zware bevalling, zeker in de tweede helft. Dit geeft vertrouwen en daardoor moeten we weer beter gaan voetballen', besloot Van de Looi.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.