Doelman RVVH helpt Twente aan beschamende zege

FC Twente heeft woensdagavond maar ternauwernood een blamage voorkomen in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi. Waar de Tukkers in de Eredivisie zonder puntenverlies de trotse koploper zijn, rukte de B-garnituur zich in Ridderkerk pas in de blessuretijd van de officiële speeltijd door een doelpunt van invaller Luc Castaignos los van Hoofdklasser RVVH: 0-1.

Twente-coach Steve McClaren greep het duel uit de tweede ronde van de beker aan om zijn vaste waarden rust te geven. Sander Boschker, Dedryck Boyata, Nick Kuiper, Joey Pelupessy, Jerson Cabral, Mirco Born en Edwin Gyasi mochten allen hun opwachting maken.

De vele wisselingen in de basiself misten hun uitwerking volledig. Zonder grote kansen weg te geven bleef RVVH in het eerste bedrijf overeind. Na rust was de grootste kans zelfs voor de thuisploeg.

Naarmate het einde van de officiële speeltijd naderde besefte McClaren dat hij iets moest doen. Hij bracht na een uur Luc Castaignos en Nacer Chadli. Aanvankelijk wisten ook zij de ban niet te breken, maar in de slotminuut profiteerde Castaignos van een blunder van RVVH-doelman Jacob van den Belt.

Hij liet op onbegrijpelijke wijze een terugspeelbal lopen, waarna Castaignos Twente alsnog naar de derde ronde schoot. In de slotseconde kreeg RVVH nog wel een enorme kans, maar het dappere weerwerk werd niet in een resultaat omgezet.

Overige uitslagenRKVV Deso - SC Cambuur 1-5Kloetinge - Telstar 0-4 Voor alle doelpuntenmakers en de andere uitslagen in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi klik hier. Foto: VI Images