Doek valt voor geblesseerde Drenthe en Vladikavkaz

Royston Drenthe is met zijn club Alania Vladikavkaz gedegradeerd uit de Russische Premjer Liga. De middenvelder moest zelf geblesseerd toe kijken hoe zijn ploeg, met voormalig Vitesse-aanvaller Giorgi Chanturia in de basis, met 1-0 ten onder ging op bezoek bij Volga Nizhny Novgorod.

Doek valt voor geblesseerde Drenthe en Vladikavkaz

Na de achttiende nederlaag van dit seizoen was de degradatie een feit voor de ploeg van trainer Valeri Gazzaev. Drenthe, die in februari de overstap maakte naar de hekkensluiter van Rusland, speelde slechts zes competitiewedstrijden, waarin hij drie keer trefzeker was.

Alle drie de treffers werden gemaakt door de 26-jarige ex-speler van onder meer Feyenoord en Real Madrid in het duel met Mardoviya. Dat was de enige wedstrijd die Drenthe winnend afsloot met zijn team. Van de resterende vijf wedstrijden gingen er drie verloren, terwijl er twee keer een punt werd gewonnen.

Of de eenmalig international van Oranje ook volgend seizoen bij de kersverse degradant speelt, is nog niet bekend. Naar verluidt heeft de Rotterdammer een clausule in zijn contract waardoor hij bij degradatie voor niets mag vertrekken.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen