Dodelijk Dortmund walst in zeven minuten over Hannover heen

Borussia Dortmund heeft zaterdag weer eens met ruime cijfers gewonnen in de Bundesliga. De Duitse koploper was veel te sterk voor Hannover 96. Achtervolger Borussia Mönchengladbach nam pas laat afstand van FC Augsburg, terwijl Jean-Paul Boëtius won met FSV Mainz 05.

Borussia Dortmund
5 - 1
Hannover 96
Hannover 96

Dortmund voelt al weken de hete adem van Bayern München in de nek, maar maakt vooralsnog weinig fouten. Wel won de koploper de laatste wedstrijden voor en de eerste na de winterstop vaak met één of twee doelpunten verschil. Een 'klapper' volgde zaterdag tegen Hannover, hoewel de laagvlieger in de eerste helft nog aardig standhield en met een 1-0 achterstand de rust inging. Achraf Hakimi ging na 24 minuten de combinatie aan met Raphaël Guerreiro, kreeg de bal terug en krulde de bal tegen de touwen.

Hannover kreeg in eerste helft nog kansen op de gelijkmaker, maar had na rust heel weinig te vertellen. Na een uur sloeg Dortmund toe en zeven minuten later stond het al 4-0 voor de thuisploeg. Hakimi profiteerde van een slippertje in de defensie van Hannover en gaf de assist op Marco Reus (2-0). Vervolgens leidde Jadon Sancho een counter in en rondde Mario Götze af, terwijl Guerreiro kort daarna ook uit een snelle aanval voor de vierde goal zorgde. Daarmee was de wedstrijd al beslist, maar in de slotfase scoorde Marvin Bakalorz nog voor Hannover en Axel Witsel voor Dortmund, waardoor het eindigde in 5-1.

Borussia Mönchengladbach
2 - 0
FC Augsburg
FC Augsburg

Waar Bayern jaagt op Dortmund, zit Borussia Mönchengladbach achter Bayern aan. Door de zege kwam de ploeg van trainer Dieter Hecking in punten gelijk met Der Rekordmeister, dat zondag thuis speelt tegen VfB Stuttgart. Hoewel Gladbach een veldoverwicht had en veel sterker was dan Augsburg, waar de geblesseerde Jeffrey Gouweleeuw ontbrak, bleef het lang bij 0-0. Jonas Hofmann miste vlak voor rust namens Gladbach een strafschop en uiteindelijk scoorde Oscar Wendt pas na 78 minuten na een ketser van Augsburg-keeper Gregor Kobel. Diep in blessuretijd bepaalde Patrick Herrmann de eindstand op 2-0.

FSV Mainz 05
2 - 1
1. FC Nürnberg

Boëtius startte opnieuw bij Mainz en deed dat tegenover Virgil Misidjan, die aan de rechterkant van de aanval van 1. FC Nürnberg stond. Böetius kon als eerste juichen, want al na twaalf minuten benutte Daniel Brosinski een strafschop na een overtreding van Hanno Behrens. De bezoekers hielden daarna stand en kwamen vlak voor rust op gelijke hoogte. Georg Margreitter kopte de bal tegen de touwen uit een corner van Enrico Valentini. Nürnberg zag vervolgens na rust een treffer van Adam Zrelak afgekeurd worden vanwege buitenspel, waarna het even later aan de andere kant 2-1 werd door Robin Quaison.

SC Freiburg
SC Freiburg
2 - 4
1899 Hoffenheim

1899 Hoffenheim lijkt wat opgekrabbeld van de reeks matige resultaten in de afgelopen wedstrijden. Wel was het lang spannend op bezoek bij Freiburg, dat vlak voor rust gelijk maakte via Lucas Holer nadat Joelinton de bezoekers op voorsprong had gezet. Freiburg hielp Hoffenheim na rust in het zadel toen Pascal Stenzel een overtreding beging en de bal op de stip ging. Andrej Kramaric benutte de penalty en maakte er later ook 1-3 van. Florian Niederlechner bracht de spanning terug namens de thuisploeg (2-3) en Kerem Demirbay besliste de wedstrijd in het voordeel van Freiburg. Joshua Brenet viel daarna, één minuut voor tijd, nog in voor Nico Schulz.