Djurgårdens IF nadert koplopers in Zweden

Djurgårdens IF heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies dat de beide koplopers Malmö FF en Örgryte IS leden in de Zweedse Allsvenskan. De ploeg uit Stockholm, vanaf september de tijdelijke nieuwe werkgever van Feyenoorder Johan Elmander, won het uitduel met IFK Göteborg met 2-1 en liep zo twee punten in op het leidende tweetal.

Malmö kwam thuis tegen regerend landskampioen Hammarby IF niet verder dan 1-1. Pablo Pinones-Arce opende de score namens de bezoekers, waarna Jörgen Ohlsson in de 61ste minuut voor de gelijkmaker zorgde. Malmö speelde toen al met tien man, want aanvaller Peter Ijeh kreeg vlak vóór rust de rode kaart te zien. Een zware verlies, want de Nigeriaan verkeert in bloedvorm en is met achttien doelpunten topscorer in Zweden.

Ook Örgryte moest in haar duel met AIK genoegen nemen met een gelijkspel: 1-1. De tweede club van Göteborg, die volgens insiders de meeste kans maakt op de titel, leed tot dusverre nog maar één nederlaag in zeventien competitieduels.