Discutabele penalty AC Milan beslist duel met Siena

Siena bezorgde AC Milan in San Siro meer werk dan verwacht. Maar het resultaat was mede door een omstreden strafschop geen verrassing (2-0).

AC Milan, dat aan de aftrap kwam met Mark van Bommel en Clarence Seedorf, kon in de eerste helft het overwicht niet omzetten in een doelpunt. De Rossoneri ontsnapten daarbij aan een achterstand, toen Francesco Bolzoni een fout van Taye Taiwo niet afstrafte.

Negen minuten in de tweede helft brak Antonio Nocerino de ban namens AC Milan. Doelman Zeljko Brkic moest kort daarop voor een tweede keer capituleren. Zlatan Ibrahimovic(foto) besliste het duel uit een strafschop, die na een ogenschijnlijk vrijwillige valpartij van Prince Boateng.

Dankzij de overwinning gaat AC Milan aan kop in de Serie A, al kunnen Juventus en Udinese zondag de Rossoneri weer onttronen. Siena vindt zichzelf terug op de zeventiende plaats. Overige uitslagen:Fiorentina - Atalanta Bergamo 2-2 Chievo – Cagliari 2-0 Foto: VI Images