Dirigent Ziyech hoop in bange dagen van FC Twente

Reacties

● FC Twente won negentien van de voorgaande veertig thuisduels met Roda JC in de Eredivisie (G10, V11), waaronder vijf van de laatste zes ontmoetingen.

Dirigent Ziyech hoop in bange dagen van FC Twente

● De Tukkers verloren slechts één van de laatste twaalf competitieduels met Roda JC (W7, G4 – thuis en uit).

● FC Twente staat voor de vierde keer in de geschiedenis op nul zeges na zes speelronden in de Eredivisie; in de voorgaande drie gevallen wonnen de Tukkers telkens het zevende duel (laatste keer in 2002/03).

● De ploeg van René Hake kreeg afgelopen week tegen SC Cambuur geen enkel schot op doel tegen, iets wat onder Alfred Schreuder nooit gebeurde in een Eredivisie-duel.

● Hakim Ziyech heeft al 22 kansen gecreëerd dit seizoen, zes meer dan iedere andere speler.

● Bruno Uvini blokkeerde dit seizoen elf schoten, minimaal vier meer dan iedere andere speler.

Hakim Ziyech ontwikkelt zich tot een van de beste Eredivisie-spelers, de aanvoerder creëerde tot nu de meeste kansen na zes speelronden.
Hakim Ziyech ontwikkelt zich tot een van de beste Eredivisie-spelers, de aanvoerder creëerde tot nu de meeste kansen na zes speelronden.

● Roda JC won de laatste uitwedstrijd in de Eredivisie (0-1 bij AZ) en kan voor het eerst sinds april 2012 twee uitzeges op rij boeken op het hoogste niveau.

● In de elf voorgaande seizoenen waarin Roda JC minimaal elf punten (gerekend met drie punten per overwinning) had na zes duels eindigden de Limburgers telkens in het linkerrijtje.

● Bij Roda JC kwam in de eerste zes duels gemiddeld 71 procent van de passes aan, een lager percentage dan bij elke andere club dit seizoen.

● Edwin Gyasi werd in de eerste zes speelronden vaker getackeld dan elke andere Eredivisie-speler (31).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.