Directeur Pama stapt op bij gered SC Cambuur

Nadat de gemeenteraad woensdag had ingestemd met een aangepast voorstel om SC Cambuur uit de brand te helpen, heeft algemeen directeur Alex Pama donderdag bekendgemaakt op te stappen.

Directeur Pama stapt op bij gered SC Cambuur

De gemeenteraad van Leeuwarden stemde woensdagavond met een grote meerderheid van stemmen, voor het plan om SC Cambuur met een borgstelling van 750.000 euro te helpen. Het was lange tijd onzeker of de raad zou instemmen met het plan, aangezien het college van burgemeester en wethouders vergaande eisen had gesteld aan deze borgstelling. Zo moest de volledige raad van commissarissen opstappen en moest een groep sponsoren ook voor 750.000 euro steun bieden.

Uiteindelijk heeft de gemeenteraad een aangepast plan aangenomen. 'Het eisenpakket is wat lichter geworden. Zo is de eis dat SC Cambuur in 2012-2013 de vermogenspositie met twee miljoen euro moest verbeteren, versoepeld. Bovendien krijgt de club niet vijf, maar zeven en een half jaar de tijd om de borgstelling terug te betalen', aldus Pama in gesprek met Voetbal International.

Door de steun van de gemeente, behoudt SC Cambuur de licentie van de KNVB en kan het dit seizoen aan alle betalingen voldoen. Voor Pama was het reden genoeg om zijn aftreden bekend te maken. 'Ik heb altijd gezegd dat ik op een goede manier weg wilde gaan. Nu dit plan er doorheen is kan Cambuur weer verder. Mijn taak is volbracht. Ik stap in principe aan het einde van het seizoen op. Als het voor het proces beter is dat ik eerder vertrek, dan heb ik daar vrede mee. Het is belangrijk dat we schoon schip maken. Cambuur kan de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.'

In de komende weken zal een vertrouwenspersoon de organisatie van SC Cambuur doorlichten. Eind januari wordt er dan de nieuwe, gewijzigde bestuursopzet gepresenteerd. Het staat al vast dat een onafhankelijke kandidaat, die naar voren wordt geschoven vanuit de gemeenteraad, zitting gaat nemen in de nieuw te vormen raad van commissarissen. (Stef de Bont) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's