Dip Napoli houdt aan: ook geen zege in Florence

Voor de vijfde wedstrijd op rij is Napoli er niet in geslaagd om te winnen. Na het gelijkspel op bezoek bij Fiorentina (1-1) bedraagt de achterstand op koploper Juventus drie punten.

De openingsfase was spectaculair in Stadio Artemio Franchi, waar de thuisclub al na zes minuten op voorsprong kwam na een rake kopbal van Marcos Alonso. Acht seconden na de aftrap die op dat doelpunt volgde, trok Gonzalo Higuaín de stand al gelijk. Alonso veranderde van held in schlemiel, want door zijn fout kon de topscorer van de Serie A zijn 25ste competitietreffer van het seizoen in een leeg doel schuiven.

Napoli mocht van geluk spreken dat Fiorentina halverwege niet op voorsprong stond, aangezien inzetten van Nikola Kalinic en Cristian Tello tegen de lat belandden. Na rust was het echter Ciprian Tatarusanu die zich onderscheidde. De doelman van Fiorentina voorkwam met twee uitstekende reddingen in luttele seconden dat José Callejón en Higuaín scoorden en in de extra speeltijd stuitte Lorenzo Insigne, zaterdag slachtoffer van een gewapende overval, nog op Tatarusanu.

De wedstrijd verdiende eigenlijk geen verliezer en kreeg die ook niet. Het bleef 1-1 in Florence, waardoor koploper Juventus nog drie punten voorsprong heeft op Napoli. De ploeg van trainer Maurizio Sarri bleef voor de vijfde wedstrijd op rij zonder overwinning. Net als Fiorentina, dat nu vierde staat, werd Napoli afgelopen donderdag uitgeschakeld in de knock-outfase van de Europa League.