Dinamo Moskou vraagt de hoofdprijs voor Büttner

Reacties

Dat Alexander Büttner (27) voor een vertrek staat bij Dinamo Moskou is zeker. Zijn Russische werkgever wil meewerken aan een vertrek van de linksback, maar laat hem niet zonder slag of stoot vertrekken.

Dinamo Moskou vraagt de hoofdprijs voor Büttner

Büttner kwam sinds januari op huurbasis uit voor Anderlecht en kwam daar in veertien competitiewedstrijden in actie. Met Paars-Wit legde hij in de play-offs beslag op de tweede plaats en verzekerde de Brusselaars daarmee van deelname aan de voorronde van de Champions League.

Dat steekt schril af bij de prestaties van Dinamo Moskou in het vorige seizoen, dat voor het eerst in de clubhistorie degradeerde naar het tweede niveau en grote financiële zorgen kent. De club gunt Büttner, die op 2 augustus 2015 voor het laatst in een officieel duel het shirt van Dinamo droeg, zijn vertrek. Maar de Russen hopen nog wel enkele miljoenen euro's te vangen voor de ex-contractspeler van Vitesse en Manchester United. Hij is in Moskou nog in het bezit van een contract tot medio 2017.

'Zijn huurcontract in België liep eind juni af en maandag meldt hij zich weer in Rusland', zegt zijn zaakwaarnemer Alexander Bursac in gesprek met Voetbal International. 'Dinamo wil meewerken aan een transfer, maar vraagt nog een behoorlijk bedrag. Eigenlijk kunnen ze door die degradatie niet al te hoge eisen stellen aan clubs die zich melden. Maar ik denk dat ze wachten tot een Russische topclub zich meldt en dat ze daarom de prijs zo hoog houden.'

Vooralsnog werden partijen uit Turkije en Italië het meest concreet. 'Daar zal nog wel een vervolg op komen', aldus Bursac. 'Ik had eigenlijk al verwacht meer duidelijkheid te hebben, maar we zullen binnen enkele dagen wel weten naar welke club hij vertrekt. Ik vlieg morgen naar Turkije en hoop op heel korte termijn iets concreets te hebben.' (Mitchell Minnaard)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.