Dijks in beeld om Van Aanholt bij Oranje te vervangen

Reacties

Mitchell Dijks (23) hoort vrijdag of hij alsnog aan de selectie van Oranje toegevoegd gaat worden. Patrick van Aanholt kampt met lichte klachten.

Dijks in beeld om Van Aanholt bij Oranje te vervangen

De linksback van de Amsterdammers maakte tijdens de trip door China zijn opwachting na hersteld te zijn van een lichte voetblessure. Tegen Liaoning Whowin was hij invaller.

Mogelijk lonkt er voor Dijks een ander toetje. Hij is in beeld om alsnog aan de Oranje-selectie te worden toegevoegd. Op 27 mei is Ierland de tegenstander van Nederland, op 1 juni staat er een wedstrijd tegen Polen op het programma en op 4 juni is Oostenrijk de sparringpartner.

'Ik weet het nog niet', antwoordt Dijks op de site van Ajax op de vraag of zijn seizoen erop zit. 'Ik hoor net dat Patrick van Aanholt waarschijnlijk geblesseerd is. Vrijdag hoor ik hoe of wat. Misschien zit ik erbij.'

Dat een vakantie mogelijk in rook opgaat, is voor Dijks geen probleem. 'Oranje is een droom die uit kan komen, dan maar niet op vakantie. Al had ik gisteren eigenlijk al geboekt.'

Voormalig jeugdinternational Dijks wacht nog op zijn eerste uitverkiezing voor het grote Oranje. Wel werd hij in maart al eens door bondscoach Danny Blind in de voorselectie opgenomen voor de oefenduels met Frankrijk en Engeland.

De KNVB liet vrijdagochtend in een reactie weten dat Van Aanholt vooralsnog gewoon meegaat naar Portugal, waar Oranje zijn trainingskamp belegt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.