Dijks en Zomer vergroten personele zorgen Van Basten

Reacties

Door de blessures van de verdedigers Mitchell Dijks en Ramon Zomer is de spoeling voor SC Heerenveen-trainer Marco van Basten dun geworden.

Dijks en Zomer vergroten personele zorgen Van Basten

Linksback Dijks moest woensdag in de thuiswedstrijd tegen FC Twente (0-2) na ruim een uur naar de kant met een hamstringblessure, terwijl centrale verdediger Zomer door knieklachten het duel met zijn vroegere club helemaal liet lopen. SC Heerenveen vreest dat het tweetal komende zondag in de noordelijke derby bij FC Groningen niet van de partij is.

'We hebben de hoop nog niet opgegeven, maar van woensdag naar zondag is kort dag om te herstellen', zei fysiotherapeut Erik ten Voorde op de website van SC Heerenveen over de kwetsuur van Dijks. 

Nader onderzoek donderdag moet meer duidelijkheid geven over de knieblessure van Zomer. 'Afhankelijk van de uitslag gaan we kijken welk beleid we op Ramon moeten loslaten, maar ik vrees dat ook hij er dit weekend niet bij is', aldus Ten Voorde.

Voor Van Basten is de absentie van Dijks en Zomer extra vervelend, omdat Arnold Kruiswijk nog niet is hersteld van een hamstringblessure. De Finse verdediger Jukka Raitala is weliswaar terug op het veld, maar ontbeert het nodige wedstrijdritme. Rechtsback Pele van Anholt keert terug van een schorsing.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.