Dijks: 'Dit had ik wel even nodig'

Reacties

Mitchell Dijks is blij met het vertrouwen dat hij krijgt van Ajax-trainer Peter Bosz. De linksback maakte een moeilijke periode door en was blij donderdag weer van waarde te kunnen zijn voor de Amsterdammers.

Dijks: 'Dit had ik wel even nodig'

Op bezoek bij Panathinaikos verdiende Dijks de strafschop waaruit de winnende goal viel (1-2). Davy Klaassen miste de penalty, maar in de rebound bezorgde Jairo Riedewald Ajax de zege.

'Qua vechtlust heeft deze wedstrijd ons veel vertrouwen gegeven', vertelde Dijks op de clubsite over het Europa League-duel in Griekenland. 'We hebben tegen Vitesse en Go Ahead, zonder goed te voetballen, ook gewonnen en de nul gehouden. Ook dat is mooi.'

Dat Dijks een rol speelde in de zege van donderdag, zorgde vooral bij hem zelf voor blijdschap. 'Ik heb veel vertrouwen gehad van de trainer. Ik zat in een moeilijke fase, dus dit kon ik wel gebruiken. Ik praat ook veel met de trainer. Rust en duidelijkheid, dat geeft hij me en dat heb ik ook nodig. Vorig jaar ben ik een stabiele factor geweest, dat gaat nu wat moeilijker. Maar ik ben niet veranderd, dus ik wil laten zien dat ik het nog steeds kan', besloot de linksback, die van Bosz in alle negen officiële duels een basisplaats kreeg. Zondag gaat hij met Ajax op bezoek bij Heracles Almelo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.