Dijkhuizen: 'Sparta wordt vrijdag nog geen kampioen'

Reacties

Sparta Rotterdam kan vrijdagavond bij een overwinning in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda eventueel kampioen van de Jupiler League worden. NAC-trainer Marinus Dijkhuizen is uiteraard niet van plan daaraan mee te werken.

Dijkhuizen: 'Sparta wordt vrijdag nog geen kampioen'

Sparta zou bij een zege in het thuisduel NAC op 74 punten uit 31 duels komen. Dat aantal kunnen VVV-Venlo en FC Eindhoven niet meer bereiken als ze tegelijkertijd punten morsen tegen respectievelijk FC Den Bosch en RKC Waalwijk. Ook de bezoekers uit Breda zouden de titel dan wiskundig definitief op hun buik kunnen schrijven.

Dijkhuizen ziet liever niet gebeuren dat het kampioensfeest vrijdagavond al losbarst op Het Kasteel. 'Het wordt geen feest vrijdag bij Sparta', zegt de 44-jarige oefenmeester op de website van NAC. 'Daar zijn wij super gebrand op. Het is een mooi affiche en dat je merk je overal en aan alles. Maar vrijdag worden zij nog geen kampioen', aldus de vastberaden oud-spits.

Dijkhuizen heeft ook wel enig recht van spreken. NAC boekte in vier van zijn laatste vijf wedstrijden klinkende zeges en scoorde in die serie (inclusief het verloren duel met VVV) liefst 22 keer. Het biedt hoop voor de play-offs. 'We letten op de fitheid, frisheid en speelwijze tijdens trainingen en wedstrijden. Daar werken we hard aan richting de nacompetitie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.