Dijkhuizen: 'Rug rechten en gas geven'

Reacties

Excelsior werd maandenlang bewierookt, maar nu het seizoen zijn ontknoping nadert begint de degradatiezone wel héél dichtbij te komen. Trainer Marinus Dijkhuizen weigert bij de pakken neer te zitten.

Dijkhuizen: 'Rug rechten en gas geven'

Excelsior verloor zaterdag met 1-3 van Vitesse en behaalde slechts één punt uit zijn laatste vijf duels. 'Bertrand Traore maakte het verschil', aldus Dijkhuizen over de Burkinees van Vitesse die tweemaal doel trof. 'In de tweede helft hadden we het heel moeilijk. Dat kwam door de kwaliteiten van Vitesse, maar ook door onze vermoeidheid', refereerde hij tegen FOX Sports aan de midweekse bekernederlaag tegen FC Groningen (3-0).

De Rotterdammers staan veertiende met nog vier duels te spelen en hebben drie punten meer dan NAC Breda, dat zestiende staat. 'Van Vitesse verliezen is geen schande, maar wel extra gevoelig nu de eindstreep in zicht komt', ging Dijkhuizen verder. 'De degradatiestreep komt helaas ook steeds dichterbij.'

De trainer wil echter niet dat zijn ploeg zich in de put laat praten. 'Want we staan nog steeds op een veilige plaats. We moeten gewoon onze rug rechten en gas gaan geven', sloot hij af. Excelsior wacht vrijdag een uitduel met SC Cambuur en speelt verder nog tegen PSV (thuis), FC Utrecht (uit) en AZ (thuis).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.