Dijkhuizen moet NAC Breda naar Eredivisie loodsen

Reacties

NAC Breda heeft Marinus Dijkhuizen gepresenteerd als nieuwe trainer. Hij is de opvolger van Robert Maaskant, die begin oktober werd ontslagen. Dijkhuizen tekende een contract tot medio 2017.

Dijkhuizen moet NAC Breda naar Eredivisie loodsen

Dijkhuizen was al enige tijd in gesprek NAC en maakte in die gesprekken indruk met onder meer zijn visie op voeding, het mentale en fysieke aspect dat volgens de Westlander bij een topsportcultuur komt kijken. Dijkhuizen zelf is naar verluidt erg onder de indruk van de gedegen en constructieve wijze waarop de NAC-leiding te werk gaat in de zoektocht naar de nieuwe hoofdcoach.

Tot zijn recente ontslag bij het Engelse Brentford beleefde Dijkhuizen een bliksemcarrière als coach. Met de amateurs van VV Montfoort promoveerde hij twee keer. Vervolgens werd hij na een eveneens succesvolle periode bij VV De Meern in januari 2014 opgepikt door Excelsior. Met de Rotterdamse club promoveerde hij verrassend naar de Eredivisie om zich het daarop volgende seizoen knap te handhaven op het hoogste niveau.

NAC bezet momenteel de zesde plaats in de Jupiler League. Het gat met koploper FC Volendam is inmiddels geslonken tot vier punten. Wel hebben de Noord-Hollanders een wedstrijd minder gespeeld. Na de uitwedstrijd van vrijdag tegen FC Oss komt NAC pas drie weken later weer in actie, waardoor de nieuwe oefenmeester pas op 20 november tegen FC Den Bosch voor het eerst op de bank plaatsneemt in het Rat Verlegh Stadion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.