Dijkhuizen bevestigt reden van ontslag bij Brentford

Reacties

Marinus Dijkhuizen heeft zondagochtend op FOX Sports in het programma De Tafel van Kees toelichting gegeven op de reden van zijn ontslag bij Brentford van afgelopen maandag. Er lag een meningsverschil over het inzetten van specialistentrainers aan ten grondslag, zoals Engelse media al schreven.

Dijkhuizen bevestigt reden van ontslag bij Brentford

Technisch directeur Rasmus Ankersen liet vrijdag al doorschemeren dat niet zozeer de resultaten maar de gang van zaken op het trainingsveld de club deed besluiten Dijkhuizen na drie maanden alweer te ontslaan. De Deen wilde echter niet in details treden, omdat hij naar eigen zeggen plezierig heeft samengewerkt met Dijkhuizen en zijn assistent Roy Hendriksen.

Dijkhuizen gaf zondagochtend meer openheid van zaken. De afgelopen zomer bij Excelsior vertrokken coach stelde dat hij tegen de zin van de clubleiding in besloot niet langer uitgebreid te oefenen op spelhervattingen, omdat er naar zijn zin te veel tijd aan iets werd besteed dat in de praktijk te weinig doelpunten opleverde.

Dijkhuizen voegde eraan toe achteraf wel te begrijpen dat hij daarom werd ontslagen, omdat hij wist dat het trainen op standaardsituaties voor de Championship-club een belangrijk onderdeel vormt van de filosofie. De statistieken wijzen immers uit dat daar regelmatig uit wordt gescoord als je er goed op traint.

Ankersen zei al te vrezen dat de resultaten op lange termijn zouden lijden onder de werkwijze van Dijkhuizen. 'Toen we Marinus in de zomer aanstelden dachten we echt dat het de juiste beslissing was, maar drie maanden later moeten we onze hand opsteken en zeggen: we hebben een fout gemaakt. Het was niet de juiste beslissing.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.