Diesel Barcelona wacht opnieuw lang met scoren

Barcelona blijft ongeslagen in de Primera División. De Catalanen kregen zaterdagmiddag ook Athletic de Bilbao op de knieën, al nam de equipe van trainer Luis Enrique weer ruim de tijd om te scoren. Pas in de laatste tien minuten bezorgden Neymar en Lionel Messi de ploeg in het eigen Camp Nou de 2-0 overwinning.

Ook in het duel met Athletic de Bilbao had Barcelona wel erg lang tijd nodig om tot scoren te komen. Voor de interlandbreak was het Sandro die pas in de 82ste minuut de 0-1 binnenschoot tegen Villarreal, dit keer was het Neymar die in de laatste tien minuten van de wedstrijd de overwinning over de streep trok.

Gedurende het gehele duel had Barcelona de bezoekers met de rug tegen de muur gezet. Er was echter niemand in de selectie van de Catalanen die de trekker kon overhalen om de Basken onderuit te halen. Doelman Gorka Iraizoz bleek de grote man die keer op keer in de weg stond.

Neymar - Messi
Zo voorkwam de 33-jarige goalie een of meerdere doelpunten van Munir El Haddadi, Pedro, Lionel Messi, Jordi Alba en Ivan Rakitic, die allen op de handen, benen of het lijf van de sluitpost stuitten. De 33-jarige goalie ontpopte zich steeds meer tot de Man van de Wedstrijd, maar moest uiteindelijk toch de bal uit zijn doel vissen.

Neymar werd in de 79ste minuut de diepte ingestuurd door Lionel Messi en promoveerde de dieptepass tot een doelpunt. Iraizoz lag al op de grond toen de 22-jarige flankspeler de bal over hem heen mikte in de rechterhoek. Iets meer dan vijf minuten later was het opnieuw Neymar die opnieuw op aangeven van Lionel Messi een goal mocht bijschrijven.

De Argentijn flitste langs een drietal verdedigers, zocht de achterlijn op en vond Neymar. Die ontving de bal in de buurt van de strafschopstip, legde aan en plaatste het projectiel beheerst in de rechterhoek: 2-0.