Diego Costa laat zich van zijn warme kant zien na doelpunt in Bilbao

Athletic Bilbao en Atlético Madrid hebben elkaar in balans gehouden bij hun eerste wedstrijd sinds de coronabreak. Kort voor rust ontvlamde de wedstrijd even met twee doelpunten in korte tijd.

Athletic de Bilbao
1 - 1
Atlético Madrid

Vanaf het eerste fluitsignaal deden beide ploegen nauwelijks iets voor elkaar onder. De eerste mogelijkheid was voor de bezoekers, maar Yannick Carrasco schoot in de twaalfde minuut net naast. In de 25ste minuut voorkwam Jan Oblak met een fraaie redding een treffer van Iñaki Williams. De aanvaller van Bilbao is bezig aan een bijzondere reeks. Sinds het thuisduel met Atlético op 20 april 2016 miste hij geen competitiewedstrijd meer. De wedstrijd van zondagmiddag in San Mamés was alweer de 147ste wedstrijd op rij voor Williams, die in die reeks 31 keer scoorde. Na ruim een half uur was de thuisclub opnieuw dicht bij een voorsprong, maar opnieuw was daar Oblak. Dit keer hield hij Yeray van scoren af.

De doelman van Atlético staat al een tijdje op 99 clean sheets in La Liga en aast op zijn honderdste duel zonder tegentreffer. Bilbao wenste niet aan dat feestje mee te werken, want acht minuten voor rust kwamen de Basken op 1-0 door een treffer van Iker Muniain. De aanvoerder scoorde op aangeven van Yuri Berchiche. Het antwoord van de bezoekers liet niet lang op zich wachten, want twee minuten later stond het al 1-1. Na een slimme pass van Koke rondde Diego Costa koel af. Na zijn doelpunt kwam de spits met een fraai eerbetoon aan Virginia Torrecilla. De speelster van Atlético Madrid-vrouwenploeg onderging een paar weken geleden een operatie om een hersentumor te verwijderen.

Ook na rust hielden beide clubs elkaar in balans en waren er lang geen grote kansen te bewonderen. Tot tien minuten voor tijd toen invaller Santiago Arias een uitgelezen mogelijkheid kreeg op 1-2. De oud-PSV'er schoot uit de rebound recht tegen Bilbao-doelman Unai Simón aan. Door die misser bleef het 1-1, waardoor Atlético Madrid op 46 punten blijft steken uit 28 duels. Daarmee staat de ploeg van trainer Diego Simeone teleurstellend zesde in La Liga. Athletic de Bilbao heeft 38 punten en bezet daarmee de tiende plaats.