Deschamps waakzaam voor schorsingen tegen Spanje

Didier Deschamps heeft te kampen met een dilemma voor de komende interland tegen Georgië. De bondscoach van Frankrijk speelt na het duel met de Georgiërs het belangrijke WK-kwalificatieduel met Spanje en wil in die confrontatie met zijn sterkste team starten.

Deschamps waakzaam voor schorsingen tegen Spanje

De middenvelders Blaise Matuidi, Yohan Cabaye en Maxime Gonalons, en verdediger Laurent Koscielny zullen bij een gele kaart in het duel met Georgië de wedstrijd tegen de Spanjaarden moeten missen. Deschamps twijfelt sterk over de inbreng van deze spelers, aangezien de topper tegen de regerend Europees- en Wereldkampioen om de koppositie in groep I gaat.

'Het risico van een eventuele schorsing is nu extra gevaarlijk', doelde de keuzeheer van Frankrijk op het cruciale duel met Spanje. 'Ik moet me gaan beraden over het meespelen van de vier spelers.'

Het wegvallen van een van zijn middenvelders biedt het twintigjarige talent Paul Pogba wellicht de mogelijkheid om zijn eerste interland te spelen. De middenvelder van Juventus bleef zelf wat op de vlakte wat betreft zijn mogelijke debuut. 'Als de trainer denkt dat ik er klaar voor ben, dan ben ik dat ook', aldus Pogba.

Ook in verdedigend opzicht is de voormalige coach van onder meer AS Monaco en Juventus er nog niet uit. Een van de opties achterin is Raphael Varane. De negentienjarige verdediger speelde de laatste weken al de nodige wedstrijden bij zijn huidige werkgever Real Madrid en liet daarin wekelijks zien een groot talent te zijn.

'Ik denk dat Rafael de verwachtingen waar kan maken bij ons', aldus Deschamps over het eventueel meespelen van de centrale verdediger. 'Kijkend naar zijn prestaties bij Real Madrid maak ik mij geen zorgen, al blijft het altijd een risico.'

Frankrijk bezet momenteel de tweede positie in Groep I met zeven punten uit drie wedstrijden, hetzelfde aantal punten als koploper Spanje. De ploeg van bondscoach Vicente Del Bosque heeft echter een beter doelsaldo dan de Fransen. Het eerste duel tussen beide landen eindigde in 1-1.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

{"title":"Ronaldo maakt de eerste treffer tegen Tsjechië!","titleMobile":"Ronaldo maakt de eerste treffer tegen Tsjechië!","odd":"4.75","url":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=85963507&bid=37517&unibetTarget=/betting/sports/filter/unibet_featured&DE=Testclick","bookmaker":{"name":"Unibet (Kambi)","id":5000,"lightIconUrl":"/dam/jcr:9e3975da-a577-48bd-9e59-8576787a688c/unibet20new20logo20large1-black.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:f8717da0-9ada-466e-af1d-adf75a1cde42/unibet20new20logo20large1.svg","iconSize":27},"image":"jcr:c0fe0929-0b33-4c6c-8d9d-52a9e541ecdb","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Scoort Cristiano Ronaldo direct voor Portugal? Unibet hanteert een verhoogde odd voor een eerste goal van hem tegen Tsjechië.","textMobile":"Scoort Cristiano Ronaldo direct voor Portugal? Unibet hanteert een verhoogde odd voor een eerste goal van hem tegen Tsjechië."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen