Derdeklasser Bielefeld schakelt Gladbach uit om DFB-Pokal

Arminia Bielefeld heeft voor een daverende verrassing gezorgd in het toernooi om de DFB-Pokal door Borussia Mönchengladbach via penalty's uit te schakelen. Na verlengingen was de stand 1-1.

De meeste opwinding vond plaats rond het halfuur. Eerst opende Manuel Jonglas verrassend de score namens de club van het derde niveau, maar nog geen vijf minuten later ging de bal aan de overkant op de stip. Max Kruse maakte gelijk.

Na de 1-1 eindstand viel ook in de verlengingen de beslissing niet. Bielefeld nam de strafschoppen daarna beter (5-4). Raffael en Ibrahima Traore misten bij Gladbach, terwijl bij Bielefeld alleen Marc Lorenz faalde.

Roel Brouwers (foto) speelde de hele wedstrijd mee met Gladbach en kreeg in de negentigste minuut een gele kaart. Koen van der Biezen bleef het hele duel op de bank bij Arminia Bielefeld.

Bas Dost plaatste zich dinsdag al met VfL Wolfsburg voor de halve finales, net als Borussia Dortmund. Bayer Leverkusen en Bayern Mùnchen vechten woensdagavond om het laatste ticket.