Derby ontslaat McClaren voor tweede keer in twee jaar

Reacties

Derby County heeft Steve McClaren vijf maanden na zijn aanstelling alweer ontslagen. De Championship-club won slechts één van zijn laatste negen competitieduels onder de 55-jarige oefenmeester.

Derby ontslaat McClaren voor tweede keer in twee jaar

En dat terwijl McClaren nog zo veelbelovend begon aan zijn dienstverband bij Derby. Nadat hij op 12 oktober het stokje had overgenomen van Nigel Pearson won de ploeg liefst acht van zijn tien duels in het Championship. Daarna kwam de klad er echter in en na de 3-0 nederlaag bij Brighton & Hove Albion vond het bestuur het genoeg geweest. 'Die wedstrijd was zó ver verwijderd van wat wij verwachten van spelers die het shirt van Derby County dragen', mopperde voorzitter Mel Morris op de clubsite.

'Steve is een geweldige trainer, maar de toewijding, focus en passie is de laatste tijd gewoon niet voldoende', legt de voorzitter het ontslag van McClaren uit. 'We hebben een manager nodig die onze waarden deelt en die ons team, de staf en de processen kan ontwikkelen die ons een duurzame plaats in de Premier League gaat brengen'. Derby bezet momenteel de tiende plaats in het Championship.

Het ontslag van McClaren is pijnlijk aangezien hij nog geen twee jaar geleden door dezelfde club ook al op straat werd gezet. In mei 2015 kon hij zijn biezen pakken na een evaluatie van het seizoen. Vervolgens ging hij aan de slag bij Newcastle United, waar hij wegens tegenvallende prestaties eveneens het seizoen niet mocht afmaken.

Sinds zijn vertrek door de achterdeur na zijn tweede periode bij FC Twente in 2013, werd de Engelsman drie keer op rij ontslagen na een dienstverband van minder dan een jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.