'Der Klassiker' gaat aan neus nog niet fitte Robben voorbij

Reacties

Arjen Robben mist zaterdag de Bundesliga-topper die Bayern München afwerkt tegen Borussia Dortmund, zo heeft trainer Carlo Ancelotti van de koploper vrijdag aangekondigd tijdens een persconferentie.

'Der Klassiker' gaat aan neus nog niet fitte Robben voorbij

'Kingsley Coman, Javi Martínez en Arjen Robben zijn er morgen niet bij. Arturo Vidal en Douglas Costa ondergaan een laatste test tijdens de training', luidde de 'blessure-update' die de Italiaanse oefenmeester gaf voor Der Klassiker.

'De afgelopen drie dagen heeft Robben individueel getraind. Het gaat om een klein probleem. Volgende week kan hij weer inzetbaar zijn.' En passant deed Ancelotti een beroep op de FIFA. 'De kalender is momenteel veel te vol. Er worden te veel wedstrijden gespeeld. En dat zeg ik niet alleen als trainer. Hier moet echt verandering in komen.'

Robben moest zich afgelopen zondag al na één helft met een spierblessure laten wisselen tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Luxemburg en Nederland. Op dat moment stond het 1-1, uiteindelijk won Oranje met 1-3. Bayern ging er aanvankelijk van uit dat Robben inzetbaar zou zijn tegen Dortmund, maar de kraker komt nu toch te vroeg.

Het nog ongeslagen Bayern heeft na tien speelrondes net zoveel punten als revelatie RB Leipzig. De toptwee heeft zes punten meer dan nummer vijf Borussia Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.