Deportivo en Barcelona blijven volgen

Deportivo La Coruña en Barcelona maakten geen fout. Roy Makaay bezorgde de Galiciërs de winst en Javier Saviola was zoals gewoonlijk de laatste weken weer eens de man bij Barcelona.

Al na één minuut zette Makaay zijn ploeg voorsprong in de thuiswedstrijd tegen Espanyol. De spits kopte raak uit een hoekschop. Vier minuten later kwam Depor op 2-0. Deze keer was Makaay de aangever en Diego Tristán de afmaker. Tien minuten voor rust besliste Makaay het duel definitief toen hij Espanyol-doelman Alfredo Argensó omspeelde en de bal in het lege doel schoof. De tegentreffer van Pablo Rotchen in de tweede helft was alleen van statistische waarde.

Bij Barcelona, dat zonder de geblesseerde Patrick Kluivert en Rivaldo startte, eiste Saviola de hoofdrol op. Dankzij de kleine Argentijn won Barça in Camp Nou met 3-2 van Alavés. Saviola maakte de eerste goal met een fraai lobje en gaf bij zijn tweede en Barcelona's derde zijn landgenoten Fabricio Coloccini en Martín Herrera op spectaculaire wijze het nakijken.

Celta de Vigo en Real Betis Sevilla verspeelden wel punten. Celta verloor met 2-1 bij degradatiekandidaat Villarreal. Jesuli zette de gasten nog wel op voorsprong maar Víctor bezorgde Villarreal alsnog de drie punten. Betis leidde al na drie minuten in het uitduel met Tenerife. Denilson maakte de goal. Toch won de nummer laatst uit de Primera Division. Bino en Bichi Fuertes zorgden ervoor dat Tenerife nog even mag hopen op lijfsbehoud.

Real Sociedad deed eveneens goede zaken in de strijd tegen degradatie. Ondanks een achterstand won de ploeg van doelman Sander Westerveld met 2-1 van het Málaga van Kiki Musampa. Met nog vier duels te gaan is het zowel aan kop als onderin zeer spannend in Spanje.