Depay bedankt ploeggenoten na nieuwe heldenrol

Memphis Depay was donderdagavond maar weer eens de held bij PSV, maar had na afloop van de wedstrijd tegen Shakhtyor Soligorsk vooral lovende woorden over voor de Eindhovense defensie.

Depay bedankt ploeggenoten na nieuwe heldenrol

In de play-offs om plaatsing voor de Europa League had PSV de heenwedstrijd tegen de Wit-Russen moeizaam met 1-0 gewonnen. Het uitduel verliep  eveneens niet soepel, maar de Eindhovenaren wonnen wel: 0-2 door tweemaal Depay. 'Ik wil complimenten aan het hele team maken, maar vooral aan de jongens achterin', begon de uitblinker zijn nabeschouwing.

Niet voor het eerst dit seizoen was Depay goud waard geweest voor de Eindhovenaren. In het uitduel met Sankt Pölten in de vorige EL-ronde nam hij PSV met een goal en een assist al bij de hand, terwijl hij in de competitie tegen Willem II (3-1, twee goals), NAC Breda (6-1, twee goals en een assist) en Ajax (3-1, de belangrijke 1-1) ook van onschatbare waarde was. Na zijn nieuwe glansrol bedankte hij de defensie van PSV.

'Zij hebben de nul gehouden, dat geeft vertrouwen aan de spelers voorin. Ik heb ook tegen die jongens gezegd: Hou dit vol, dan geven jullie ons op het middenveld en voorin het gevoel dat we nog een goal gaan maken. Dat gebeurde gelukkig ook. Dan kun je spreken van een zakelijke overwinning.'

Geen zorgen
Waar Depay dus volop vertrouwen had, speelde spits Luuk de Jong wederom geen hoofdrol. Hij kreeg een paar mogelijkheden, maar wist die niet te benutten. 'De bal stuitte een keer op, de keeper pakte een andere bal goed, terwijl ik nog een keer met mijn voet in het gras bleef haken', haalde De Jong drie momenten waarop hij had kunnen scoren terug.

'Ik wil belangrijk zijn. Gelukkig ben ik betrokken bij die tweede goal, maar als je kansen krijgt wil je natuurlijk zelf scoren', vond de man die deze zomer overkwam van Borussia Mönchengladbach. 'Maar het uitblijven van goals vreet zeker niet aan me. Die komen nog wel, daar maak ik me geen zorgen om.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen