Denswil: 'Ik reken er niet op te spelen in de bekerfinale'

Reacties

Omdat Niklas Moisander weer volledig is hersteld van een knieblessure weet Stefano Denswil nog niet zeker of hij zondag in de bekerfinale tegen PEC Zwolle in de basis zal starten bij Ajax. Daar gaat de verdediger zelf niet vanuit.

Denswil: 'Ik reken er niet op te spelen in de bekerfinale'

'Ik reken er niet op dat ik zondag speel, maar ik hoop dat ik toch in actie kom', aldus Denswil op de clubwebsite over de finale in De Kuip van zondag. De voorbije vier competitieduels mocht hij in de basis starten vanwege de afwezigheid van zijn Finse teamgenoot, die maandag weer volledig meetrainde. Met Denswil werd gewonnen van FC Twente (3-0), RKC Waalwijk (0-2) en zondag van ADO Den Haag (3-2). Bij Vitesse werd het 1-1. Mogelijk brengt de schorsing van Joël Veltman uitkomst voor Denswil.

In de huidige selectie van Ajax waren alleen Siem de Jong en Kenneth Vermeer erbij toen in 2010 de achttiende en voorlopig laatste KNVB-beker werd veroverd. Denswil beseft dat zijn trainer Frank de Boer de beker óók nog niet won. 'We hebben stiekem wel te horen gekregen dat de beker nog ontbreekt op de palmares van onze trainer.'

Middenvelder Davy Klaassen kijkt uit naar de finale. 'Met zes punten voorsprong en nog twee wedstrijden te gaan zijn we in principe al kampioen. Maar het liefst hadden we de titel nu al binnen', kijkt hij nog even terug op het competitieduel met ADO Den Haag (3-2), waarin hij zelf de 2-1 voor zijn rekening nam. 'Over twee weken is het hopelijk dubbel feest. Want zondag willen we eerst dolgraag de beker winnen. Ik verheug me op de finale.'

Overigens treft Ajax over een kleine twee weken in het mogelijke kampioensduel bij Heracles Almelo een verzwakte thuisploeg. Door schorsingen ontbreken Bryan Linssen, Bart Schenkeveld, Thomas Bruns en Ben Rienstra.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.