VI Live: blik terug op een boeiende voetbaldag

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: blik terug op een boeiende voetbaldag

VI Live is hierbij gesloten. Blik hieronder terug op een boeiende voetbaldag!

22.53 uur: EINDSTAND AS MONACO – NANTES 3-1
AS Monaco wint moeiteloos van Nantes en zet daarmee een goede stap richting directe kwalificatie voor de Champions League. James Rodriguez was met twee doelpunten man van de wedstrijd

22.36 uur: EINDSTAND PARMA – NAPOLI 1-0
Na drie nederlagen op rij pakt Parma de draad weer op en verslaat het Napoli. Marco Parolo maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

21.56 uur: EINDSTAND ANDERLECHT – CLUB BRUGGE 3-0          
Anderlecht vernedert Club Brugge! In Brussel hebben de paars-witten geen kind aan de aartsrivaal en stijgt de club uit Brussel naar de vierde plaats in de play-offs om het kampioenschap.

21.48 uur: RUSTSTAND AS MONACO – NANTES 1-0
Monaco leidt met 1-0 dankzij een treffer van James Rodriguez. Bij een zege doet Monaco heel goede zaken in de strijd om directe plaatsing voor de Champions League

21.31 uur: RUSTSTAND PARMA – NAPOLI 0-0

21.00 uur: AFTRAP AS MONACO - NANTES

20.50 uur: RUSTSTAND ANDERLECHT – CLUB BRUGGE 3-0              
Anderlecht, met de Nederlander Bram Nuytinck in de basis, leidt riant halverwege in het play-off-duel met Club Brugge. Namens de paars-witten zijn Youri Tielemans en Gohi Bi Cyriac (2) verantwoordelijk voor de doelpunten.

20.45 uur: AFTRAP PARMA - NAPOLI

20.00 uur: AFTRAP ANDERLECHT - CLUB BRUGGE

19:59 uur: EINDSTAND GALATASARAY – FENERBAHÇE 1-0
Doelpuntenmaker Wesley Sneijder troeft het Fenerbahçe van Dirk Kuijt af en komt daardoor in punten op gelijke hoogte met Besiktas. Fenerbahçe blijft koploper.

19.25 uur: EINDSTAND HERTHA BSC - 1899 HOFFENHEIM 1-1
Hertha BSC en 1899 Hoffenheim houden beide een punt over aan een gelijkwaardig duel. Hertha-trainer Jos Luhukay is daardoor nu zeven wedstrijden op rij zonder zege.

18.52 uur: EINDSTAND WEST HAM UNITED – LIVERPOOL 1-2
Liverpool gaat weer aan kop in de Premier League dankzij een zwaarbevochten overwinning op West Ham United. Steven Gerrard groeide uit tot man van de wedstrijd door twee strafschoppen te benutten.

18.50 uur: RUSTSTAND GALATASARAY – FENERBAHÇE 1-0
Dankzij een vroege treffer van Wesley Sneijder gaat Galatasaray aan de leiding in de Turkse topper. Fenerbahçe, waar Dirk Kuyt meespeelt, staat met tien man na rood voor Emre.

18.29 uur: GOAL WEST HAM UNITED – LIVERPOOL 1-2
Liverpool leidt wederom en weer benut Steven Gerrard een strafschop! West Ham is woedend over de penalty, die werd gegeven na een duel tussen doelman Adrián en Jon Flanagan.

18.20 uur: EINDSTAND RODA JC - AZ 2-2
Roda JC Kerkrade kende zondag een pijnlijke middag tegen AZ. De Limburgers waren sterker, kregen kansen, maar wonnen weer niet.

18.10 GOAL GALATASARAY – FENERBAHÇE 1-0
Goal Wesley Sneijder! De Utrechter treft doel met een knal in de verre hoek.

18.09 uur: RODA JC KERKRADE - AZ
Roda moet verder met tien man na de rode kaart van Guy Ramos! De verdediger deelt een tik uit aan doelman Esteban en mag vertrekken. Esteban krijgt geel voor zijn reactie.

18.00 AFTRAP GALATASARAY – FENERBAHÇE
Er staan twee Nederlanders aan de aftrap tijdens de Turkse topper. Dirk Kuyt begint bij Fenerbahçe, terwijl Wesley Sneijder start bij Galatasaray.

17.59 uur: GOAL RODA JC KERKRADE - AZ 2-2
Guus Hupperts knalt de gelijkmaker binnen en het Parkstad Limburg Stadion veert weer op!

17.48 uur: GOAL RODA JC KERKRADE – AZ 2-1
Twee kansen, twee doelpunten voor de bezoekers. Steven Berghuis zet voor, Aron Jóhannsson kopt raak. De kater is voor Roda, dat  nog een half uur heeft om de achterstand ongedaan te maken.

17.47 uur: RUSTSTAND WEST HAM UNITED – LIVERPOOL 1-1
Liverpool kwam vlak voor rust op voorsprong door een benutte strafschop van Steven Gerrard, maar Guy Demel hielp West Ham langszij. Arbiter Anthony Taylor keurde dat doelpunt goed ondanks felle protesten van Liverpool, dat stelde dat doelman Simon Mignolet werd dwarsgezeten door Andy Carroll.

17.45 uur: GOAL WEST HAM UNITED – LIVERPOOL 1-1
Het is alweer gelijk! Arbiter Anthony Taylor keurt het doelpunt van Guy Demel na lang beraad met zijn assistent goed. Liverpool is furieus en stelt dat doelman Simon Mignolet werd geblokkeerd door Andy Carroll.

17.43 uur: GOAL WEST HAM UNITED – LIVERPOOL 0-1
Goal Steven Gerrard! Het clubicoon schiet Liverpool op voorsprong vanaf de strafschopstip. James Tomkins veroorzaakte de penalty door hands te maken. Liverpool is nu weer virtueel koploper.

17.30 uur: AFTRAP HERTHA BSC - 1899 HOFFENHEIM

17.18 uur: RUSTSTAND RODA JC – AZ 1-1
Roda JC Kerkrade krijgt applaus van de eigen aanhang voor de eerste 45 minuten. De Limburgers zijn beter, komen op voorsprong, maar moeten ook toezien dat Markus Henriksen met een keiharde knal de ruststand op scorebord zet.

17.10 uur: GOAL RODA JC – AZ 1-1
Doelpunt AZ! Markus Henriksen knalt keihard raak. Het is het eerste doelpunt van het seizoen voor de Noor.

17.00 uur: AFTRAP WEST HAM UNITED – LIVERPOOL
Opstelling West Ham United: Adrián; Demel, Reid, Tomkins, Armero; Diamé, Noble, Taylor, Downing; Nolan; Carroll.
Opstelling Liverpool: Mignolet; Johnson, Sakho, Skrtel, Flanagan; Gerrard, Henderson Coutinho; Sterling, Suarez, Sturridge.

16.57 uur: EINDSTANDEN SERIE A 
Fiorentina - Udinese 2-1
Cagliari - AS Roma 1-3
Atalanta Bergamo - Sassuolo 0-2
Catania - Torino 1-2

16.54 uur: GOAL RODA JC KERKRADE - AZ 1-0
Berry Powel kopt raak en Kerkrade ontploft! De lange aanvaller maakt zijn eerste in dienst van de Limburgers, waardoor zijn ploeg na 24 mniuten de leiding neemt.

16.30 uur: AFTRAP RODA JC KERKRADE - AZ
AZ hoopt de nare smaak van afgelopen donderdag tegen Benfica (1-0 nederlaag) weg te spoelen met een zege in Limburg. Voor hekkensluiter Roda JC is het erop of eronder tegen de kwartfinalist van de Europa League, waar Johan Berg Gudmundsson verrassend als linksback begint.
De opstellingen:
Roda JC: Kurto; Dijkhuizen, Letschert, Ramos, Van Peppen; Hupperts, Sutchuim Djoum, Kali, Fledderus; Paulissen en Powel.
AZ: Esteban; Reijnen, Gouweleeuw, Viergever, Gudmundsson; Henriksen, Ortíz, Elm; Berghuis, Jóhannsson en Beerens.

16.22 uur: EINDSTAND EVERTON – ARSENAL 3-0
Opnieuw een pijnlijke middag voor manager Arsène Wenger. Arsenal verliest ruim, geeft definitief de titel weg en moet nu flink aan de bak om deelname aan de Champions League veilig te stellen voor volgend seizoen

16.20 uur: EINDSTAND VITESSE – AJAX 1-1
Vitesse en Ajax houden allebei een punt over aan een wedstrijd met twee gezichten. Vitesse was voor rust de baas in Arnhem via Bertrand Traoré, maar Ajax richtte zich na de pauze op en bracht de balans terug via Kolbeinn Sigthórsson. Door het resultaat en de overwinning van Feyenoord tegen RKC Waalwijk laat de Amsterdamse landstitel tenminste nog een week op zich wachten.

16.19 uur: EINDSTAND FEYENOORD – RKC WAALWIJK 2-0
Feyenoord wint met 2-0 van RKC Waalwijk dankzij twee doelpunten van de van een schorsing teruggekeerde Graziano Pellè. De Rotterdammers slaan daardoor een gat van vier punten met FC Twente en doen daarmee hele goede zaken in de strijd om plek twee.

15.51 uur: GOAL FEYENOORD – RKC WAALWIJK 2-0
De zojuist ingevallen Ruben Schaken levert een voorzet op maat af, die door Pellè tegen de touwen gekopt wordt.

15.48 uur: GOAL EVERTON - ARSENAL 3-0
Een afstraffing voor Arsenal! Knullig verdedigen van Bacary Sagna leidt de derde treffer van de middag in. Het doelpunt komt uiteindelijk op naam van Mikel Arteta (Arsenal), maar kan op het conto van Kevin Mirallas geschreven worden.

15.47 uur: RUSTSTANDEN SERIE A
Fiorentina-Udinese 1-0
Cagliari-AS Roma 0-1
Atalanta Bergamo-Sassuolo 0-1
Catania-Torino 1-0

15.45 uur: VITESSE - AJAX
Ajax komt beter in de wedstrijd! Kolbeinn Sigthórsson (al twee keer) en Lerin Duarte mogen aan de 1-2 ruiken. Maar het is nog altijd 1-1.

15.32 uur: GOAL VITESSE - AJAX 1-1
Kolbeinn Sigthórsson zet de ploegen volledig tegen de verhouding in op 1-1. Hij mag alleen op Piet Velthuizen af en schuift koeltjes zijn tiende goal van het seizoen binnen. Maar dit mag Vitesse zichzelf aanrekenen! De voorsprong had al een stuk groter moeten zijn.

15.17 uur: RUSTSTAND EVERTON – ARSENAL 2-0
Arsenal wordt aan alle kanten overlopen op Goodison Park. Everton leidt halverwege met 2-0, maar had misschien wel met een ruimere voorsprong de rust in moeten gaan. Steven Naismith en Romelu Lukaku zijn trefzeker, terwijl Kevin Mirallas dat vooralsnog nalaat. Als Everton de voorsprong intact weet te houden is de strijd om plaats vier, en dus voorronde Champions League, weer helemaal open.

15.16 uur: RUSTSTAND FEYENOORD – RKC WAALWIJK 1-0
Feyenoord leidt halverwege met 1-0 tegen degradatiekandidaat RKC Waalwijk, dankzij een doelpunt van de van een schorsing teruggekeerde Graziano Pellè.

15.16 uur: RUSTSTAND VITESSE - AJAX 1-0
Het blijft kansen regenen voor Vitesse. Dit keer schiet Marko Vejinovic hoog over uit kansrijke positie. Hij was Jasper Cillessen al voorbij. Kort daarna fluit Björn Kuipers voor de rust. Ajax mag niet klagen dat het maar 1-0 staat.

15.11 uur: VITESSE - AJAX
Daley Blind krijgt een gele kaart voor een sliding op Renato Ibarra. Mocht het volgende duel, thuis tegen ADO Den Haag, de kampioenswedstrijd zijn dan moet Blind geschorst toekijken. Hij lijkt zich dat ook direct te beseffen (foto). Al mag Ajax eerst nog aan de bak voor een goed resultaat. Even hiervoor wil Ajax een strafschop als Lerin Duarte een tackle van Guram Kashia te verwerken krijgt, maar Björn Kuipers oordeelt dat er niets aan de hand is.

15.07 uur: GOAL FEYENOORD – RKC WAALWIJK 1-0
Graziano Pellè is terug van zijn schorsing en hij is direct belangrijk. Na een fraaie steekbal van Ruud Vormer lift hij de bal over RKC-doelman Arjan van Dijk heen.

15.04 uur: GOAL EVERTON - ARSENAL 2-0
De problemen nemen toe voor Arsenal, dat overlopen wordt door The Toffees! Romelu Lukaku zet de marge op twee en doet dat op zeer fraaie wijze. De Belgische spits komt naar binnen en schiet de bal met links in de verre hoek.

15.00 uur: AFTRAP SERIE A
In de Serie A is het middagprogramma van start gegaan. Vier duels zijn om 15.00 uur begonnen nadat eerder vandaag Lazio met 2-0 won van Sampdoria.
Fiorentina-Udinese
Cagliari-AS Roma
Atalanta Bergamo-Sassuolo
Catania-Torino

15.00 uur: VITESSE - AJAX
Wat een enorme kans voor Vitesse! Zakaria Labyad mag alleen op doelman Jasper Cillessen af, maar de keeper redt goed. Of Labyad rondt slecht af. Het is maar hoe je het bekijkt. Ajax ontsnapt in ieder geval aan de 2-0.

14.55 uur: GOAL VITESSE - AJAX 1-0
Een titel lijkt er vandaag voorlopig niet van te komen voor Ajax. Bertrand Traore tikt binnen. Jasper Cillessen had op de harde vrije trap van Zakaria Labyad geen afdoende antwoord en kon louter wegboksen. Via Guram Kashia kwam de bal bij Traore terecht.

14.49 uur: VITESSE - AJAX
Ajax staat onder druk in Arnhem. Vitesse-coach Peter Bosz beklaagt zich. Ricardo van Rhijn raakt de bal in zijn eigen zestienmetergebied met de hand. Daar had scheidsrechter Björn Kuipers een strafschop kunnen, en volgens Bosz, moeten geven.

14.47 uur: VITESSE - AJAX
Daar stond het bijna 1-0 voor Vitesse! Guram Kashia kopt de bal tegen de paal. Een minuutje later schiet Bertrand Traore net over. Ajax is gewaarschuwd.

14.44 uur: GOAL EVERTON - ARSENAL 1-0
Werk aan de winkel voor Arsenal! Steven Naismith opent namelijk de score op Goodison Park. Doelman Wojciech Szczesny keert in eerste instantie de inzet van Romelu Lukaku, maar heeft geen passend antwoord op de rebound van Naismith.

14.31 uur: VITESSE - AJAX
Robin van Persie zit op de tribune naast bondscoach Louis van Gaal. De technische staf van de KNVB heeft wekelijks contact met Manchester United over het herstel van de Nederlandse topspits.

14.30 uur: AFTRAP FEYENOORD - RKC WAALWIJK
Feyenoord-trainer Ronald Koeman haalt de bezem door zijn basisopstelling en voert maar liefst vier wijzigingen door. Miquel Nelom, Ruud Vormer, Wesley Verhoek en Graziano Pellè maken hun entree. Dat gaat ten koste van Bruno Martins Indi, Tonny Vilhena, Ruben Schaken en Mitchell Te Vrede. Aurélien Joachim krijgt in de punt van de aanval van RKC Waalwijk de voorkeur boven Jean-David Beauguel.
De opstellingen:
Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, Vormer; Verhoek, Pellè, Boëtius.
RKC Waalwijk: Van Dijk; Apau, Van Hoevelen, Prince, Amieux; Duits, Sno, Anderson; Schet, Castelen, Joachim.

Wilfried Bony neemt voorafgaande aan het duel van Vitesse met Ajax afscheid van het publiek in Arnhem.
Wilfried Bony neemt voorafgaande aan het duel van Vitesse met Ajax afscheid van het publiek in Arnhem.

14.30 uur: AFTRAP VITESSE - AJAX
Frank de Boer kiest in de mogelijke kampioenswedstrijd tegen Vitesse in de voorhoede voor zowel Kolbeinn Sigthórsson als Bojan Krkic. Lerin Duarte is de vervanger van de geblesseerde Thulani Serero. Als Ajax wint van Vitesse en Feyenoord niet zegeviert tegen RKC Waalwijk, dan is het elftal van trainer De Boer kampioen. Bij Vitesse krijgt Patrick van Aanholt als linksback de voorkeur boven Rochdi Achenteh. In de punt van de aanval is Bertrand Traore de vervanger van Mike Havenaar, die net als Lucas Piazon op de bank zit.
De opstellingen:
Vitesse: Velthuizen; Leerdam, Kashia, V/d Heijden, Van Aanholt; Vejinovic, Pröpper, Labyad; Atsu, Traore, Ibarra.
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen; Klaassen, Blind, Duarte; Schöne, Bojan, Sigthórsson.

14.30 uur: AFTRAP EVERTON – ARSENAL
Nu Arsenal lijkt afgehaakt voor het kampioenschap moet de ploeg van manager Arsène Wenger eerst deelname aan de Champions League zien veilig te stellen. Op bezoek bij Everton kan de huidige nummer vier van Premier League zeer goede zaken doen. Bij een zege op The Toffees loopt Arsenal acht punten uit op de nummer vijf van Engeland.

Ajax warmt zich op voor wat mogelijk de kampioenswedstrijd is.
Ajax warmt zich op voor wat mogelijk de kampioenswedstrijd is.

14.21 uur: EINDSTAND ADO DEN HAAG - FC UTRECHT 4-1
Het zit erop! ADO besluit met 4-1. Henk Fraser is nog altijd ongeslagen en kan niet meer kapot in Den Haag. Utrecht beleeft een zeer teleurstellende middag.

14.18 uur: GOAL ADO DEN HAAG - FC UTRECHT 4-1
Met een schitterend schot redt Jens Toornstra de eer voor FC Utrecht.

14.03 uur: GOAL ADO DEN HAAG - FC UTRECHT 4-0
ADO Den Haag vernedert FC Utrecht. Michel Kramer schiet de vierde treffer van ADO tegen de touwen.

13.58 uur: GOAL ADO DEN HAAG - FC UTRECHT 3-0
Mitchell Schet profiteert van goed voorbereidend werk van Mike van Duinen en schiet de 3-0 tegen de touwen.

13.53 uur: EINDSTAND MÁLAGA - GRANADA 4-1
Mede door een goal van Nordin Amrabat wint Málaga overtuigend. De huurling van Galatasaray benutte een strafschop.

13.32 uur: FEYENOORD - RKC WAALWIJK
Feyenoord-trainer Ronald Koeman haalt de bezem door zijn basisopstelling en voert maar liefst vier wijzigingen door. Miquel Nelom, Ruud Vormer, Wesley Verhoek en Graziano Pellè maken hun entree. Dat gaat ten koste van Bruno Martins Indi, Tonny Vilhena, Ruben Schaken en Mitchell Te Vrede.
De volledige opstelling van Feyenoord:
Mulder; Janmaat, De Vrij, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, Vormer; Verhoek, Pellè, Boëtius.

13.20 uur: VITESSE - AJAX
De opstelling van Ajax is bekend. Trainer Frank de Boer gaat het in Arnhem tegen Vitesse met de onderstaande elf doen. Voorin kiest hij zowel voor Kolbeinn Sigthórsson als Bojan.
Bij Vitesse krijgt Patrick van Aanholt als linksback de voorkeur boven Rochdi Achenteh. In de punt van de aanval is Bertrand Traore de vervanger van Mike Havenaar. Lucas Piazon zit op de bank.
De opstellingen:
Vitesse: Velthuizen; Leerdam, Kashia, V/d Heijden, Van Aanholt; Vejinovic, Pröpper, Labyad; Atsu, Traore, Ibarra.
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen; Klaassen, Blind, Duarte; Schöne, Bojan, Sigthórsson.

13.17 uur: RUSTSTAND ADO DEN HAAG - FC UTRECHT 2-0
ADO Den Haag beleeft vooralsnog een probleemloze middag tegen FC Utrecht. Tegen tien man van Utrecht, waar Steve de Ridder rood ontving, staat ADO met 2-0 voor, dankzij Roland Alberg en Mike van Duinen.

13.15 uur: GOAL MÁLAGA - GRANADA 3-0
Nordin Amrabat beslist het duel met een rake penalty. De van Galatasaray gehuurde aanvaller maakt sowieso indruk bij Málaga en maakt nu zijn tweede goal. De drie punten lijken binnen.

13.14 uur: GOAL ADO DEN HAAG - FC UTRECHT 2-0
Het lijkt nu al gespeeld in Den Haag. De ervaren Matthieu Delpierre verslikt zich in Michiel Kramer, die Mike van Duinen in staat stelt de marge voor ADO Den Haag te verdubbelen.

13.03 uur: GOAL ADO DEN HAAG - FC UTRECHT 1-0
ADO Den Haag komt op voorsprong en opnieuw is het Roland Alberg die de bal tegen de touwen schiet. Hij scoort daarmee in het vijfde thuisduel op rij. Daarmee evenaart hij het clubrecord van Harry van der Laan (oktober-december 1989) en Henk van Leeuwen (mei-september 1977), die ook vijf thuiswedstrijden op rij trefzeker waren.

13.00 uur: VITESSE - AJAX
Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen is onderweg naar Arnhem. Daar kan Ajax bij een zege, en tegelijkertijd puntenverlies van Feyenoord in eigen huis tegen RKC, kampioen worden. De kans is klein, maar de KNVB zal toch de Schaal mee moeten nemen naar Arnhem.

12.55 uur: ADO DEN HAAG - FC UTRECHT
Steve De Ridder zwaait wild met zijn armen en ontvangt daarvoor de gele kaart. Doordat de aanvaller van FC Utrecht in de tweede minuut ook al ging ontving bij een opstootje met Danny Holla, moet hij met zijn tweede gele kaart -en dus rood - het veld verlaten.

12.47 uur: RUSTSTAND MÁLAGA - GRANADA 2-0

12.30 uur: AFTRAP ADO DEN HAAG – FC UTRECHT
Christian Dorda is bij FC Utrecht de vervanger van de geschorste Tommy Oar. Jacob Mulenga heeft zijn basisplaats verloren aan Cedric van der Gun. Bij de thuisploeg keren Tom Beugelsdijk en Mike van Duinen terug van hun schorsing.

De opstellingen:
ADO Den Haag: Coutinho; Malone, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers; Alberg, Holla, Bakker; Schet, Kramer, Van Duinen.
FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Delpierre, Heerings, Bulthuis; Dorda, Mårtensson, Toornstra, Sarota; De Ridder, Van der Gun.

12.00 uur: AFTRAP MÁLAGA – GRANADA
Met Nordin Amrabat in de basis is Málaga begonnen aan het thuisduel met Granada.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.