Denswil goud waard voor Brugge in knotsgek duel met Elia

Club Brugge en Istanbul Başakşehir zorgden voor een enorm spektakel in het Jan Breydelstadion. Stefano Denswil groeide uit tot held van de nummer twee van België, terwijl ook Eljero Elia zich liet zien. Virgil Misidjan en Boy Waterman verloren allebei in de derde voorronde van de Champions League.

Club Brugge - Istanbul Başakşehir 3-3
De thuisclub kende een fantastische start van de wedstrijd, want na zestien minuten stond het al 2-0. Op aangeven van Lior Refaelov opende Emmanuel Dennis in de vijfde minuut de score en elf minuten later liet Stefano Denswil de Brugge-fans juichen door een vrije trap binnen te schieten. Het eerste uur was er geen vuiltje aan de lucht voor de Belgen, maar na de aansluitingstreffer van Marcio Mossoró in de 59ste minuut ging het hard.

Vier minuten later maakte Elia zijn eerste officiële doelpunt in dienst van Istanbul Başakşehir. De van Feyenoord overgekomen aanvaller zorgde voor de gelijkmaker en in de 73ste minuut maakte Marcio Mossoró zelfs voor de voorsprong van de bezoekers. Club Brugge - waar Ruud Vormer ook de hele wedstrijd speelde - toonde echter veerkracht. In de 78ste minuut maakte Denswil zijn tweede van de avond en opnieuw uit een vrije trap. De oud-speler van Ajax bepaalde daarmee de eindstand op 3-3.

FC Viitorul - APOEL Nicosia 1-0
Waterman ging met APOEL Nicosia onderuit bij FC Viitorul, de club van eigenaar én trainer Gheorghe Hagi. Cristian Ganea zorgde voor de beslissing in Roemenië. Een kwartier voor tijd schoot hij een vrije trap op Roberto Carlos-achtige wijze binnen. Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd.

Hapoel Be'er Sheva - FK Ludogorets 1947 Razgrad 2-0
Ook voor Virgil Misidjan viel er niets te juichen. De aanvaller van Ludogorets kwam in de 77ste minuut als invaller binnen de lijnen. Twee minuten later kwam de thuisclub op 2-0 via Michael Ohana. Na ruim een kwartier had Anthony Nwakaeme de score geopend namens de Israëliërs.