Denen simpel overeind tegen bleke Italianen

Denemarken bood verrassend goed partij aan Italië en hield een verdiend punt over aan het eerste groepsduel (0-0). De Denen kwamen fris voor de dag en combineerden soepel, de Italianen stelden teleur en creëerden hoegenaamd niets.

Denen simpel overeind tegen bleke Italianen

Als de azzurri al eens in de buurt van de Deense goal kwamen, was er altijd Thomas Sørensen nog. De doelman van Aston Villa stond telkens paraat. Eerst verwerkte hij een verwoestende knal van Francesco Totti tot hoekschop en aan het einde van de eerste helft greep hij twee keer katachtig in toen Christian Vieri en Totti van dichtbij aanlegden.

De Denen stelden daar veel balbezit tegenover. Enerzijds lieten de Italianen dat bewust toe, anderzijds speelden de mannen van Morten Olsen zich simpel vrij zodra de Italianen druk zetten. Veel uitgespeelde kansen waren er echter ook niet voor Denemarken. Een schot van Thomas Helveg, waarop Gianluigi Buffon redde, was het grootste wapenfeit. In de tweede helft brak de wedstrijd meer open en golfde het spel sneller op en neer. Italië kreeg opnieuw de betere kansen. Maar Gianluca Zambrotta schoot na een steekpassje van Totti voorlangs en Vieri vond Sørensen weer eens op zijn weg toen hij hoog inkopte.

In het laatste kwartier leken de Denen weer het meeste over te hebben en hing de winnende treffer in de lucht. Jon Dahl Tomasson scoorde bijna en Dennis Rommedahl schoot onbeheerst voorlangs. Bovendien was de laatste pass telkens onnauwkeurig, waardoor de matte ploeg van Giovanni Trapattoni niet al gelijk onderuitging.

Kenmerkend voor het slechte optreden van Italië waren de vier gele kaarten die de toernooivoetballers incasseerden. Totti ontsnapte in de extra tijd zelfs aan een rode kaart toen hij bewust en keihard doorliep Rene Henriksen. Scheidsrechter Manuel Mejuto Gonález spaarde hem en hield het bij geel. Denen simpel overeind tegen bleke Italianen
Reageer op het VI.nl Forum

Bekijk hier al onze video's