Denemarken stelt WK-plaats zeker

Denemarken had een punt nodig in de laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland. Dennis Rommedahl zette zijn ploeg al na elf minuten op het juiste spoor. Tsjechië was de overtuigende winnaar in de strijd om de tweede plaats in groep 3.

Denemarken is in de zomer van 2002 weer aanwezig op het WK. De ploeg van bondscoach Morten Olsen won met 6-0 van IJsland en eindigde daardoor als groepswinnaar. Rommedahl opende de score. Ebbe Sand en Thomas Gravesen (beiden twee keer) en Jan Michaelsen volgden zijn voorbeeld.

Tsjechië won verrassend makkelijk van Bulgarije (6-0) en verzekerde zich daardoor van een plaats in de play-offronde. Binnen een half uur nam de thuisploeg al een comfortable 3-0 voorsprong. Na rust volgden nog drie treffers. Pavel Nedved en Thomas Rosicki maakten beiden twee doelpunten.

De Tsjechen ontmoeten in de play-offs België.