Denemarken bleef dinsdag ook tegen Oostenrijk foutloos en heeft zich verzekerd van een WK-ticket. PSV'er Eran Zahavi droeg bij aan de zege van Israël op Moldavië en heeft een bijzonder record in zicht, terwijl Schotland een blamage op de Faeröer Eilanden ternauwernood wist af te wenden.

Denemarken
1 - 0
Oostenrijk
Oostenrijk

Denemarken, dat afgelopen EK nog verrassend tot de halve finale reikte, is bezig aan een indrukwekkende kwalificatiereeks. De Denen versloegen ook Oostenrijk en hebben na acht wedstrijden nog altijd geen punt laten liggen. Indrukwekkender nog is dat doelman Kasper Schmeichel nog geen treffer hoefde te incasseren.

Denemarken had tegen Oostenrijk aan een doelpunt van Joakim Mæhle genoeg voor een nipte overwinning. De verdediger van Atalanta Bergamo schoot een voorzet van Thomas Delaney tien minuten na rust technisch knap in de linkerbenedenhoek binnen (1-0), waardoor de Denen zeker zijn van plaatsing voor het WK. Oostenrijk is er door de nederlaag definitief uitgeschakeld.

Israël
Israël
2 - 1
Moldavië
Moldavië

Israël maakte in eigen huis geen fout tegen Moldavië. Eran Zahavi brak na een klein half uur spelen de ban voor de thuisploeg. Met zijn 33ste interlanddoelpunt - zijn negende in zijn laatste acht interlands - nestelde de PSV-spits zich bovendien aan kop van de all-time topscorerslijst van Israël. Die plek deelt Zahavi met Mordechai Spiegler.

Bij het tweede doelpunt van de Israëliers was Zahavi de aangever. De routinier bood Hoffenheim-middenvelder Munas Dabbur een niet te missen kans (2-0). Ion Nicolaescu deed in de slotfase nog wat terug namens de bezoekers, maar echt spannend werd het niet meer.

Omdat Schotland ontsnapte op bezoek bij de Faeröer Eilanden, lijkt Israël kansloos voor een ticket voor de play-offs voor het WK in Qatar.

Faeröer Eilanden
0 - 1
Schotland
Schotland

Faeröer Eilanden leek lange tijd op weg naar een enorme stunt tegen Schotland. De bezoekers, met onder anderen Andy Robertson (Liverpool), Kieran Tierney (Arsenal) en Scott McTominay (Manchester United) in de basis, maakten vijf minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd.

Op aangeven van Nathan Patterson bracht Lyndon Dykes Schotland in extase. Door zijn late treffer behouden de Schotten de voorsprong van vier punten op Israël en lijkt plaatsing voor de play-offs zo goed als zeker.