'Democratische invoering' van promotieplicht Topklasse

Het bondsbestuur van de KNVB, waarin betaald en amateurvoetbal zijn vertegenwoordigd, heeft onlangs overeenstemming bereikt over de invoering van verplichte promotie van de Topklasse naar de Jupiler League met ingang van seizoen 2015/16.

'Democratische invoering' van promotieplicht Topklasse

Op basis van gesprekken tussen het bestuur amateurvoetbal en de achterban, bestaande uit clubs en districten, is een plan opgesteld dat de komende tijd wordt uitgewerkt in overleg met de betrokken clubs uit zowel betaald- als amateurvoetbal.

In het voorjaar van 2013 moet er een principebesluit liggen waarin een akkoord is bereikt tussen alle betrokken. Eind 2013 moet de invoering van verplichte promotie en degradatie en alle onderliggende voorwaarden een voldongen feit zijn.

Eerder liet Harrie Derks, voorzitter van Topklasse CV en Topklasser Achilles '29, aan Voetbal International al weten dat de clubs uit de Topklasse niet willen promoveren onder de huidige licentie-eisen en dat er iets moet veranderen alvorens er valt te praten over verplichte promotie en degradatie.

Directeur amateurvoetbal Anton Binnenmars laat namens de KNVB weten dat er voor alle betrokkenen nog voldoende ruimte is om zich te bemoeien met het plan.

'Dit is een ontwikkeling die mogelijkheden biedt voor de toekomst. Voor het zover is mogen alle betrokkenen hun visie geven op de plannen. Net als altijd volgen we de democratische weg van besluitvorming, waarbij iedereen tijdig zijn zegje kan doen.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's