Del Bosque zit in hetzelfde schuitje als Hiddink

Reacties

Vicente del Bosque vindt dat de Spaanse media geregeld te kritisch de verrichtingen van het nationale team volgen. In aanloop naar het oefenduel met Nederland van dinsdag (aftrap 20.45 uur) liet de bondscoach weten dat het wat hem betreft allemaal niet zo slecht is.

Del Bosque zit in hetzelfde schuitje als Hiddink

'In het verleden waren de kritieken bijna alleen maar positief, terwijl er nu te veel nadruk wordt gelegd op het negatieve', reageerde Del Bosque tijdens de persconferentie. 'Het elftal staat en is erg volwassen, maar we moeten niet tevreden zijn met wat we hebben bereikt.'

Spanje bezet na vijf wedstrijden de tweede plaats in Groep C met drie punten achterstand op koploper Slowakije. Nummer drie Oekraïne, dat vrijdag in Sevilla met 1-0 werd verslagen, heeft drie punten minder dan de regerend Europees kampioen. In tegenstelling tot Oranje staat Spanje er ondanks de aanhoudende kritiek en het geregeld niet overtuigende spel nog wél goed voor in de EK-kwalificatiecampagne. Hiddink zal nog alle zeilen moeten bijzetten om nog plaatsing af te dwingen.

Na de nipte zege op Oekraïne gaf Del Bosque al aan niet tevreden te zijn over de tweede helft. Ook kondigde hij wissels aan. Santi Cazorla (Arsenal) lijkt in de basis te mogen beginnen, terwijl Juanmi (Málaga) en Vitolo (Sevilla) waarschijnlijk debuteren in De Arena.

Tijdens de persconferentie werd Del Bosque vaak herinnerd aan de 5-1 nederlaag tegen Nederland op het WK in Brazilië. De Spaanse bondscoach wil niets weten van een mogelijke revanche. 'Nee, dat speelt helemaal niet. Laten we er gewoon een mooie wedstrijd van maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.