Del Bosque roept debutant op door twijfels over Diego Costa

Reacties

Ook Spanje kampt in aanloop naar de reprise van de verloren WK-wedstrijd tegen Nederland met personele problemen. Bondscoach Vicente del Bosque heeft Málaga-aanvaller Juanmi opgeroepen, omdat achter de inzetbaarheid van Diego Costa een groot vraagteken staat.

Del Bosque roept debutant op door twijfels over Diego Costa

De spits van Chelsea viel zondag uit met een hamstringblessure, zo verklaarde manager José Mourinho na afloop van de competitiewedstrijd tegen Hull City (3-2). Maandag ondergaat de 26-jarige aanvaller een scan om de precieze ernst van zijn kwetsuur te bepalen. Het lijkt echter uitgesloten dat hij kan meespelen tegen Oekraïne (EK-kwalificatie) en Oranje, al is dat nog niet bevestigd.

De beslissing van Del Bosque wijst daar wel op. De Spaanse bondscoach had met Álvaro Morata (Juventus) maar een andere echte centrumspits uitgenodigd en zit door de oproep van Juanmi weer wat ruimer in zijn keuze. De 21-jarige ploeggenoot van Nordin Amrabat scoorde vier keer in de laatste zeven Primera División-duels en mag door zijn uitstekende vorm hopen op zijn interlanddebuut.

Het waarschijnlijke afvallen van Diego Costa is niet het eerste blessuregeval in aanloop naar de interland van 31 maart in De Arena. Arjen Robben meldde zich zondag af bij Guus Hiddink wegens een buikspierblessure, Quincy Promes vervangt hem. Aan Spaanse zijde waren er twijfels rond Sergio Busquets. De controleur van Barcelona deed zondag echter al een kwartier mee in El Clásico.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.