Del Bosque: 'Duidelijk idee over mijn opvolger'

Reacties

Vicente Del Bosque heeft een duidelijk beeld van wie hem na het EK moet opvolgen als bondscoach van Spanje. Maar eerst wacht hem nog een 'moeilijke keuze'.

Del Bosque: 'Duidelijk idee over mijn opvolger'

Het EK in Frankrijk is de laatste klus voor Del Bosque, die sinds 2008 La Roja onder zijn hoede heeft. Het is nog niet bekend wie het van hem gaat overnemen. De bondscoach zelf  zou het wel weten.

'Ik heb een duidelijk idee van wie ik wil dat hij mijn opvolger wordt', zei Del Bosque in het Spaanse tv-programma Punto Pelota. 'Maar ik heb het nog niemand verteld. Het is ook een zaak voor de bond. Ik denk dat ze mijn advies ook niet zullen vragen.' Ernesto Valverde van Athletic de Bilbao wordt genoemd als mogelijke opvolger.

De bondscoach ging ook in op zijn selectie voor het EK. Víctor Valdés, die afgelopen winter van Manchester United naar Standard Luik verhuisde, is nog steeds een van de kandidaten. 'Hij ligt goed in de groep. Een selectie is dus zeker niet uitgesloten.'

Del Bosque kan naar eigen zeggen ook niet om Aritz Aduriz (35) heen. 'Ik kan me niet onttrekken aan wat er nu gebeurt. Hij past in de groep', zei hij over de spits die furore maakt in het shirt van Athletic de Bilbao en in 2010 zijn enige interland speelde.

Diego Costa, die in 2014 Spanje verkoos koos boven zijn geboorteland Brazilië, is minder zeker van zaak. 'Ik voel me niet verplicht hem te selecteren', zei Del Bosque. 'We hebben een surplus aan spitsen. Mij wacht een moeilijke beslissing.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.