Del Bosque: 'Duel met Oranje baart me zorgen'

Reacties

De Spaanse bondscoach Vicente del Bosque is niet gerust op het duel met Nederland van volgende week vrijdag. Wel heeft de keuzeheer zijn basisopstelling al bijna helemaal in zijn hoofd.

Del Bosque: 'Duel met Oranje baart me zorgen'

Volgende week spelen Spanje en Oranje om 21.00 tegen elkaar. De herhaling van de WK-finale van vier jaar geleden wordt afgewerkt in Salvador. 'Onze openingswedstrijd baart me zorgen', aldus Del Bosque. 'Nederland is een elftal dat goed georganiseerd en goed geleid wordt. Zij gaan het ons gegarandeerd moeilijk maken.'

Net als Nederland kent Spanje geen geweldige voorbereiding op het WK. Tegen de Zuid-Amerikaanse voetbaldreumes Bolivia won La Roja slechts met 2-0. Zaterdag speelt Spanje zijn laatste oefenwedstrijd. In Landover (Verenigde Staten) is El Salvador dan de tegenstander. Waarschijnlijk speelt Spanje tegen het Midden-Amerikaanse land met de beoogde basiself voor het WK, al is er nog twijfel over de inzetbaarheid van Juanfran en Diego Costa.

Over de inzetbaarheid van Diego Costa en Juanfran (links) is nog onduidelijkheid.
Over de inzetbaarheid van Diego Costa en Juanfran (links) is nog onduidelijkheid.

'Over negen of tien posities ben ik er al uit', erkent Del Bosque. 'We willen geen risico's nemen met blessures, maar het zou fijn zijn als ik Diego Costa en Juanfran tegen El Salvador kan testen.' Del Bosque wil zijn spelers kort voor het toernooi niet onnodig belasten. 'Qua conditie wordt het een loodzwaar WK, vanwege de weersomstandigheden. De selectie staat er qua conditie goed voor, dus daarover maak ik me geen hele grote zorgen.'

Verwachte opstelling Spanje tegen Oranje
Casillas; Azpilicueta (Juanfran), Sergio Ramos, Piqué, Jordi Alba; Sergio Busquets, Xavi, Xabi Alonso; Iniesta, Fabregas (Diego Costa), Pedro.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.