Degradatiezorgen voor Fer en Van Wolfswinkel, puntje Vlaar

De nodige Nederlanders zagen hoe de doelen bij de duels die om kwart voor negen begonnen in Engeland lang dichtgespijkerd leken, maar uiteindelijk was de balans voor hen na het laatste fluitsignaal negatief. Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel zagen de degradatiezorgen groter worden, terwijl Ron Vlaar (foto) en Leandro Bacuna zich tevreden moesten stellen met een schamel puntje.

Cardiff City - Aston Villa 0-0
Met de van een hamstringblessure herstelde Vlaar in de basis, hij mocht evenals Bacuna in de startopstelling beginnen, ontsnapte Aston Villa in de eerste helft tot twee keer toe aan een achterstand. Frazier Campbell en Craig Noone raakten namens de ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjær het aluminium.

Ook na rust konden beide ploegen het verschil niet maken. Bij de Welshmen maakte voormalig SC Heerenveen-middenvelder Magnus Wolf Eikrem al in de eerste helft als invaller zijn opwachting, terwijl ex-Feyenoorder Karim El Ahmadi bij Villa op de bank bleef.

Beide ploegen schieten met het behaalde puntje maar weinig op. Villa is met 28 punten middenmoter, maar allesbehalve zeker van handhaving. Het verschil met Cardiff, dat negentiende en voorlaatste is, is immers maar zes punten. Het Fulham van John Heitinga en René Meulensteen kan bij een zege woensdag op Liverpool de rode lantaarn wel weer overdragen aan Cardiff.

West Ham United - Norwich City 2-0
Ook Fer en Van Wolfswinkel zagen hoe er bij hun duel bij West Ham United 84 minuten lang geen doelpunten vielen. Fer deed dat als basisspeler, terwijl Van Wolfswinkel genoegen moest nemen met een reservebeurt. Waar het in Londen ook doelpuntloos leek te blijven, zorgde James Collins voor opluchting bij de thuisploeg. Hij opende zes minuten voor het einde van de officiële speeltijd de score. Mohamed Diamé bezorgde zijn ploeg in de ultieme slotfase met de 2-0 de verlossing en zeer dure punten.

Direct na 1-0 mocht Van Wolfswinkel al invallen, maar ook hij kon de nederlaag niet meer voorkomen. Norwich staat zodoende nog maar net boven de degradatiestreep en West Ham vervolgt de opmars richting middenmoot.

Hull City - Southampton 0-1
Southampton had aan een doelpuntje voldoende om de zege te pakken. Beide ploegen waren voor rust in de buurt van een treffer, maar Shane Long kopte namens Hull op de paal en Jay Rodriguez schoot de bal tegen de lat. Na rust bleek het doelpuntloze virus van de andere velden niet te gelden. José Fonte bezorgde de uitploeg de overwinning door vanuit de rebound de enige treffer voor zijn rekening te nemen. Bij Southampton bleef Jos Hooiveld negentig minuten in trainingspak. Door de zege is Southampton achtste en Hull twaalfde.