Degradatiezorgen nopen Zola tot opstappen bij Birmingham

Reacties

Gianfranco Zola is per direct opgestapt bij Birmingham City. Dat meldt de Championship-ploeg via de officiële kanalen. Daarmee komt er al na vier maanden een einde aan de samenwerking tussen de Italiaanse manager en The Blues.

Degradatiezorgen nopen Zola tot opstappen bij Birmingham

In december werd de vijftigjarige Zola aangesteld als opvolger van Gary Rowett bij de club waar Maikel Kieftenbeld onder contract staat. Destijds stond Birmingham op plek zeven in het Championship, inmiddels verkeert de club in degradatiezorgen.

Birmingham verloor maandagmiddag in het eigen St. Andrews Stadium met 0-2 van Burton Albion, dat daardoor over The Blues heen klom op de ranglijst. Daardoor is de twintigste plaats, op drie punten boven de degradatiestreep, nu de harde realiteit voor Birmingham. De onderste drie ploegen van de 24 clubs uit het Championship degraderen aan het einde van de rit naar de League One.

Onder de leiding van de oud-speler van onder meer Napoli, Parma en Chelsea zette Birmingham een vrije val op de ranglijst in met slechts twee zeges in 22 competitiewedstrijden. Zola was eerder als hoofdtrainer werkzaam bij West Ham United, Watford, Cagliari en Al-Arabi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.