Degradatie Twente stap dichterbij na nederlaag in kort geding

Reacties

FC Twente heeft het kort geding verloren dat de club uit Enschede had aangespannen tegen de KNVB naar aanleiding van de degradatie naar de Jupiler League.

Degradatie Twente stap dichterbij na nederlaag in kort geding

Dat blijkt uit het vonnis dat de rechtbank in Utrecht vrijdagmiddag communiceerde, twee weken nadat de zaak werd behandeld.

De landskampioen van 2010 heeft vier weken de tijd om in beroep te gaan. Als de club daartoe beslist, moet de zaak opnieuw worden behandeld, maar dan bij de appelrechter.

FC Twente spande het kort geding aan om af te dwingen dat de KNVB zich houdt aan de afspraken die volgens de club op 15 december 2015 zijn gemaakt, toen de licentie van de Enschedeërs voorwaardelijk werd ingetrokken. De bond zegde toen toe dat FC Twente de licentie zou behouden indien aan een aantal voorwaarden zou worden voldaan, zoals een crediteurenakkoord met enkele oud-bestuurders en een garantstelling van de gemeente.

De licentiecommissie liet echter weten dat ze na 15 december op meer belastende informatie is gestuit. Volgens het reglement had de commissie maar twee opties: een geldboete van 45.250 euro of het intrekken van de licentie. De commissie koos voor optie twee, maar besloot de landskampioen meteen een nieuwe licentie te verschaffen die het mogelijk maakt in te stromen op het tweede profniveau, de Jupiler League.

Beroepscommissie
Overigens bewandelt FC Twente twee paden, want afgelopen maandag zat een vertegenwoordiging van de club bij de beroepscommissie licentiezaken. Deze doet (eind) volgende week uitspraak. Dat orgaan kan zelfstandig beslissen, zonder dat daarbij het vonnis van de rechtbank een rol speelt.

Interim-directeur Onno Jacobs van FC Twente heeft al meerdere keren gezegd dat het voortbestaan van de club op het spel staat bij degradatie naar de Jupiler League.

De zaak-FC Twente heeft ook grote gevolgen voor De Graafschap, dat door de nederlaag tegen Go Ahead Eagles in de play-offs degradeerde uit de Eredivisie, maar weer wordt opgevist als FC Twente definitief een niveau lager moet spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.