'Degradatie de juiste straf voor FC Twente'

Reacties

Een kleine meerderheid van de bezoekers van deze website vindt de degradatiestraf die de licentiecommissie van de KNVB FC Twente heeft opgelegd terecht.

'Degradatie de juiste straf voor FC Twente'

Het orgaan van de Nederlandse voetbalbond wil de licentie voor de Eredivisie per 1 juli 2016 intrekken, maar wil de Tukkers per dezelfde datum een nieuwe licentie geven om in de Jupiler League uit te komen. De perikelen rond Twente maakten een hoop los en er werd ook massaal gestemd.

Volgens 43 procent van de kleine 55.000 bezoekers die hun stem uitbrachten bij onze poll is dat een terechte straf voor de wanordelijkheden die in Enschede hebben plaatsgevonden.

Volgens 21 procent van de stemmers is de sanctie te licht, maar 36 procent noemt de degradatie te zwaar. En FC Twente sluit zich aan bij die laatste groep. De Tukkers en de KNVB staan namelijk vrijdagochtend om 10.00 uur tegenover elkaar in de rechtbank van Utrecht. De clubleiding heeft een kort geding tegen de bond aangespannen om de degradatie naar de Jupiler League aan te vechten. FC Twente wil dat de KNVB zich houdt aan de volgens de club op op 15 december gemaakte afspraken, toen de licentie voorwaardelijk werd ingenomen.

De bond heeft toen toegezegd dat de Enschedeërs hun licentie zouden behouden, indien aan een aantal voorwaarden werd voldaan. De licentiecommissie wil de club de licentie nu dus alsnog afnemen en FC Twente stelt dat dat onterecht is, omdat het aan al de op 15 december gestelde voorwaarden heeft voldaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.