Het gaat de gedegradeerde ploegen Schalke 04 en Hertha BSC nog niet bepaald voor de wind in de 2. Bundesliga. Schalke verspeelde opnieuw punten, terwijl Hertha ook tegen Magdeburg niet kon winnen.

SV Wehen Wiesbaden
1 - 1
Schalke 04
Schalke 04

Lang leek het erop dat Schalke tegen Wehen aan het langste eind zou trekken. Die Königsblauen kwamen na rust op voorsprong dankzij Tobias Mohr, die de assist van Derry John Murking (voormalig FC Volendam) gretig verzilverde. Schalke moest diep gaan om de zege over de streep te trekken omdat het zelf niet meer wist te scoren, maar diep in blessuretijd ging het alsnog mis door de goal van Max Reinthaler.

Schalke staat na vijf wedstrijden op een teleurstellende dertiende plaats in de 2. Bundesliga. De degradant wist pas één keer te winnen, speelde een keer gelijk en verloor maar liefst drie keer.

Magdeburg
Magdeburg
6 - 4
Hertha BSC
Hertha BSC

Voor Hertha is het helemaal kommer en kwel. De club kwam tegen Magdeburg telkens op voorsprong, maar gaf die ook steeds weer weg. Na een 3-4 voorsprong in de 55e minuut nam Magdeburg het heft in eigen hand en waren Leon Bell Bell, Mohamed El Hankouri (voormalig FC Groningen) en Ahmet Arslan verantwoordelijk voor een doelpuntrijke 6-4 (!) uitslag.

Hertha staat zestiende en won vooralsnog slechts één keer. De club heeft drie punten. Volgende week wacht voor Hertha een thuiswedstrijd tegen Braunschweig.