Defensie wordt structureel probleem PSV

Reacties

De PSV-verdediging is dit seizoen nog behoorlijk zoekende, geen onbekend probleem voor de Eindhovenaren. Trainer Phillip Cocu, verdediger Jeffrey Bruma en oud-PSV'er Stan Valckx spreken zich uit over de defensieve ongemakken, die structureel lijken te zijn.

Defensie wordt structureel probleem PSV

Door het vertrek van Karim Rekik (nu Olympique Marseille) en de komst van Hectór Moreno staat er dit seizoen met Bruma-Moreno een nieuw centraal duo in Eindhoven. Het tweetal hield in acht gezamenlijke wedstrijden slechts één keer de nul.

De tegengoals zijn Bruma een doorn in het oog. 'Als je die doelpunten ziet... Drie penalty's, een eigen doelpunt, wat fouten hier en daar. Dus als je van het totaal vier goals aftrekt, ziet het er allemaal al iets beter uit. Maar zo werkt het niet, nee. Dat weten we heel goed.'

Dat het zo niet werkt, werd afgelopen zaterdag tegen Excelsior (1-1) nogmaals duidelijk. PSV was in eigen huis logischerwijs de betere ploeg, maar faalde in de afronding. Geen probleem, één doelpunt kan genoeg zijn. Als je tenminste een defensie hebt waarop je blind kunt vertrouwen.

Die luxe heeft PSV-trainer Phillip Cocu niet. Slap verdedigen bezorgde zijn ploeg puntverlies tegen De Kralingers. Dat terwijl de coach zijn ploeg in aanloop naar het duel nog waarschuwde. 'We moeten gefocust en geconcentreerd zijn. We hebben dit seizoen al een paar voorbeelden gehad van momenten waarop we dat niet waren en averij opliepen. Als dat nu weer gebeurt, dan heeft de zege op Ajax (1-2) nauwelijks waarde gehad.'

Woensdagavond wordt de PSV-defensie opnieuw getest. De ploeg van Cocu gaat dan in Groep B van de Champions League op bezoek bij VfL Wolfsburg.

Lees in de nieuwe VI en op VI Premium de volledige reportage over de verdediging van PSV, die de achilleshiel blijft van de Eindhovenaren.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.