Defensie VVV scoort op eigen terrein dramatische cijfers

VVV-Venlo zette afgelopen zondag tegen Ajax (3-0 verlies) een negatieve trend voort. De Limburgers incasseerden dit seizoen al 36 doelpunten in twaalf competitieduels voor eigen publiek, een ongekend hoog gemiddelde van drie tegengoals per thuisduel.

Defensie VVV scoort op eigen terrein dramatische cijfers

In de complete Eredivisiehistorie is er maar één club die zulke dramatische cijfers kan overleggen: De Volewijckers. De voormalige profclub uit Amsterdam-Noord incasseerde in het seizoen 1962/63 in vijftien thuiswedstrijden 45 doelpunten, een moyenne van exact drie tegengoals per thuisoptreden.

VVV ligt eveneens op koers om een negatief Eredivisierecord van Willem II uit het vorige seizoen te evenaren. De achterhoede van de Tilburgers kreeg in de jaargang 2011/12 liefst 48 doelpunten om de oren in zeventien thuisoptredens. VVV zou met zijn huidige moyenne uitkomen op 51 tegentreffers op eigen veld.

De laatste keer dat VVV in De Koel zonder minimaal één tegentreffer van het veld stapte, dateert alweer van bijna een jaar geleden. Op 11 februari wonnen de Limburgers met 2-0 van FC Groningen. Daarna volgden achttien thuisduels met in totaal 46 tegengoals.

VVV heeft nog vijf thuiswedstrijden de kans het gemiddeld aantal tegentreffers terug te schroeven. De Venlonaren spelen in het restant van dit Eredivisieseizoen achtereenvolgens nog thuis tegen RKC Waalwijk, Heracles Almelo, PEC Zwolle, FC Twente en FC Groningen. (Ramon Min) <br /><br /> Foto boven (VVV'er Bobby Cullen): VI Images

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen