'Defensie United kwetsbaar door communiceren De Gea'

Reacties

Hoewel David de Gea bij Manchester United ontegenzeggelijk aan een uitstekend seizoen bezig is, meent de voormalige assistent-coach van The Red Devils, René Meulensteen, dat de Spanjaard nog wel een groot verbeterpunt heeft. Donderdag bleek tijdens het bezoek aan Stoke City (1-1) dat de communicatie met zijn verdedigers nog altijd niet vlekkeloos verloopt.

'Defensie United kwetsbaar door communiceren De Gea'

Louis van Gaal is maar wat gelukkig met De Gea onder de lat. De Spaanse doelman is deze jaargang met regelmaat de uitblinker in een elftal in ontwikkeling. Tijdens de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Liverpool vervulde hij zelfs een heldenrol met tal van wereldreddingen.

Critici die De Gea de voorbije drie seizoenen op Old Trafford kraakten, halen nu alle superlatieven uit de kast. Dit neemt niet weg dat de achterhoede nog altijd de achilleshiel van Manchester United is. De Gea pakte dit seizoen heel wat punten voor Van Gaal, maar wie kritisch kijkt weet dat er nog wel wat op zijn spel valt aan te merken.

'Dat de achterhoede kwetsbaar is, komt toch deels door het matige communiceren van de keeper', meent Meulensteen in gesprek met Voetbal International. 'David heeft fantastische wedstrijden gekeept voor United. Maar vaak moest hij reageren op de fouten die vóór hem werden gemaakt. Om de vergelijking te trekken met Edwin van der Sar: die loste alleen al met zijn coaching situaties op, waardoor hij zelf minder hoefde in te grijpen. Als David erin slaagt wedstrijden goed te lezen, goed te coachen, dan zou dat het elftal veel meer rust geven.'

Boom
In zijn beginperiode bij Manchester United werd De Gea onderworpen aan een individueel krachtprogramma. Dat was noodzaak om het niveau te halen dat de club nastreeft. Meulensteen: 'David is nu eenmaal niet zo lang als pakweg Thibaut Courtois, een boom van een kerel. Daarentegen heeft hij een fantastisch reactievermogen', besluit de voormalige rechterhand van Sir Alex Ferguson over de Spanjaard. Zelf noemde De Gea zich al Captain America vanwege de fysieke vooruitgang die hij geboekt heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.