Deense kranten schreeuwen om vertrek Morten Olsen

Als het aan de Deense pers ligt, dan vertrekt Morten Olsen na dertien jaar dienst te hebben gedaan als bondscoach. De voormalige trainer van Ajax zag dinsdag het WK-kwalificatieduel met Armenië, nota bene in eigen huis, uitdraaien op een ware deceptie. Door de 0-4 nederlaag is een WK-ticket voor de Denen mijlenver weg.

Deense kranten schreeuwen om vertrek Morten Olsen

'Dit was de ergste avond van mijn voetballeven. Het was ronduit bedroevend', sipte Olsen (foto) na de afgetekende nederlaag. 'Het is geheel mijn verantwoordelijkheid', trok hij wel het boetekleed aan. 'We kunnen zeker beter, maar alles ging fout. We stonden al na 28 seconden met 1-0 achter. Een vreselijke avond, maar nogmaals: het is mijn verantwoordelijkheid.'

Olsen doelde op de vroege openingstreffer van Yura Movsisyan, die daarna nog door drie tegendoelpunten gevolgd zou worden. Waar de kranten om een vertrek schreeuwen heeft de voetbalbond aangekondigd achter de bekritiseerde coach te blijven staan. De vraag is evenwel hoe lang. 'Ik heb geen commentaar over mijn toekomst', aldus Olsen na de grootste competitieve nederlaag van de Denen ooit.

EriksenChristian Eriksen was een van de Deense spelers die de vernedering meemaakte. 'Dit is een enorme domper. Dat het zo fout kan gaan… Het WK is nu heel ver weg.'

In de Deense pers werd de Ajacied geconfronteerd met de belangstelling van AC Milan. 'Ach, na vandaag niet meer', luidde het teleurgestelde commentaar van de middenvelder.

In Groep B van de kwalificatiepoule bezet Denemarken de zeer teleurstellende vijfde plaats met slechts zes punten. Italië (veertien), Bulgarije (tien), Tsjechië (negen) en de tegenstander van gisteravond (eveneens zes punten) staan allemaal hoger.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen