Debuterende Bergwijn wil in voetsporen Depay treden

Reacties

PSV is druk op zoek naar een vervanger voor Memphis Depay, die na dit seizoen naar Manchester United vertrekt. Misschien komt zijn opvolger wel gewoon uit de eigen gelederen, want de zeventienjarige Steven Bergwijn geldt als een groot talent. Hij maakte zondag als invaller zijn Eredivisie-debuut tegen Heracles Almelo (2-0 winst).

Debuterende Bergwijn wil in voetsporen Depay treden

'Dit is een mooi moment', sprak Bergwijn, die de jongste speler is die dit seizoen in actie kwam in de Eredivisie, bij Fox Sports na zijn invalbeurt. 'Ik heb al eerder in de beker gespeeld, maar dit is het echte werk. Hier droom je van en werk je elke dag hard voor.'

Bergwijn, die vier jaar geleden werd weggestuurd bij de opleiding van Ajax, kan zomaar in de voetsporen treden van Depay (rechts op foto boven naast Bergwijn). 'Memphis is een voorbeeld voor mij. Wij praten veel op de trainingen. Het is fantastisch dat hij naar Manchester United gaat. Hij heeft genoeg kwaliteit om ook daar te kunnen functioneren.'

Technisch manager Marcel Brands tipte de behendige Bergwijn (links op foto met Depay) zelfs als mogelijke opvolger van Depay. 'Dat zijn mooie woorden, maar het is moeilijk om nu te zeggen of ik er volgend seizoen al klaar voor ben. Het is zwaar om elke week te presteren op het hoogste niveau', hield de buitenspeler zijn beide voeten op de grond.

Bergwijn heeft in Eindhoven een contract dat loopt tot medio 2017. De clubleiding is met hem in gesprek over een nieuwe verbintenis. PSV wil daarnaast ook de zeventienjarige middenvelder Kenneth Paal langer vastleggen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.