Depay sluit laatste thuiswedstrijd af in stijl

Reacties

Memphis Depay kan het Philips Stadion deze zomer met opgeheven hoofd verlaten. Ook in zijn laatste thuiswedstrijd maakte de kersverse aankoop van Manchester United het verschil bij PSV. In Eindhoven eindigde het duel met Heracles Almelo in 2-0.

Depay sluit laatste thuiswedstrijd af in stijl

Deze week werd bekend dat Memphis na dit seizoen vertrekt naar Old Trafford. Voor een recordbedrag dat kan oplopen tot 32 miljoen euro werd de 21-jarige aanvaller overgenomen door de ploeg van manager Louis van Gaal. En dus speelde de international tegen Heracles zijn laatste duel voor het Eindhovense publiek.

En Memphis liet het volgepakte stadion van PSV ook zondagmiddag weer genieten. Het duel kwam laat op gang, maar na de rake vrije trap van de topscorer van de Eredivisie was de ban gebroken. Met een vreemde zwabber liet hij doelman Bram Castro na ruim een half uur kansloos: 1-0. Het was alweer zijn 22ste treffer van dit seizoen. De ontlading was zoals wel vaker groot, want Memphis wil de Eredivisie achter zich laten als topscorer.

Kampioen
Op voorhand stond er niets meer op het spel in Eindhoven. PSV is al geruime tijd kampioen, terwijl Heracles zich tegen NAC Breda al handhaafde voor de Eredivisie. Toch konden de fans in Eindhoven terugkijken op een leuke wedstrijd. Na het schot van Adam Maher tegen de paal en een afgekeurde treffer van Memphis voerde Jetro Willems na de rust de score verder op. De harde uithaal van Willems werd echter als laatste geraakt door Mike te Wierik: 2-0.

Het bleek direct de laatste goal van de middag, waardoor PSV alweer de 28ste zege in dit seizoen boekte. Daarmee hebben de Eindhovenaren het clubrecord van 27 overwinningen in één Eredivisie-seizoen verbroken. Voor trainer Phillip Cocu lonkt er in de laatste speelronde nog een mooi record. PSV ligt op koers om de meest dominante landskampioen te worden sinds 2001. De Brabanders, waar Suently Alberto en Steven Bergwijn in de slofase debuteerden, hebben een voorsprong van veertien punten op nummer twee Ajax. PSV finishte in 2001 met zeventien voorsprong op Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.