Debutanten Hoedt en De Ligt melden zich in Noordwijk

Reacties

De Oranje-internationals hebben zich maandagavond in Noordwijk gemeld richting de WK-kwalificatiewedstrijd van komende zaterdag in en tegen Bulgarije. Onder hen de debutanten Matthijs de Ligt en Wesley Hoedt. Arjen Robben en Jeremain Lens zijn er nog niet bij.

Debutanten Hoedt en De Ligt melden zich in Noordwijk

Normaal gesproken komt het Nederlands elftal aan het begin van een interlandweek al 's middags bijeen in Hotel Huis ter Duin. Dit keer gebeurde dat pas om 20.00 uur 's avonds. De eerste training staat daardoor pas gepland op dinsdagochtend (11.45 uur). Later die middag geeft bondscoach Danny Blind een persconferentie.

Oranje zal voor het vertrek naar Bulgarije ook woensdag nog trainen op het veld van Quick Boys. Donderdag staat een besloten sessie op het programma in De Arena. Vrijdag pakt de selectie van Blind het vliegtuig naar Sofia, waar zaterdagavond (20.45 uur) Bulgarije wacht in de strijd om een ticket voor het WK 2018 in Rusland.

Hoedt en De Ligt kunnen in die wedstrijd hun debuut maken als international. De verdedigers van respectievelijk Lazio en Ajax zitten voor het eerst bij de selectie van het Nederlands elftal. Blijft een vuurdoop in het Vasil Levski-stadion uit, dan is er dinsdag nog een tweede kans. Dan oefent Oranje in De Arena tegen Italië.

Hoewel dat affiche meer tot de verbeelding spreekt, ligt het zwaartepunt van de week in het duel met Bulgarije. Nederland staat na vier wedstrijden tweede in Groep A van de kwalificatiereeks met zeven punten, drie punten achter Frankrijk. De groepswinnaar verovert een WK-ticket, de beste acht nummers twee spelen play-offs.

In totaal hebben 23 spelers zich verzameld in Noordwijk. Arjen Robben, die kampt met een lichte voetblessure en Jeremain Lens, die wegens trieste privé-omstandigheden in Suriname verblijft, voegen zich respectievelijk dinsdag en woensdag bij het keurkorps. Daley Blind is helemaal hersteld van de hoofdblessure die hij tegen FK Rostov opliep.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.