Debutant Vorm: 'Lekker om te beginnen met overwinning'

Michel Vorm begon woensdagavond voor het eerst in de basis bij Tottenham Hotspur. Dankzij een eindspurt stapte de dertigjarige doelman met een 3-1 zege van het veld in Londen. 'Het was erg speciaal.'

Na zijn overstap van Swansea City naar Tottenham Hotspur moest Michel Vorm geruime tijd wachten op speeltijd, omdat manager Mauricio Pochettino in de Premier League de voorkeur geeft aan de Fransman Hugo Lloris.

Woensdagavond kreeg de vijftienvoudig international in het duel met Nottingham Forest uiteindelijk zijn eerste speelminuten, omdat de Argentijnse coach Lloris wat rust gunde. Lange tijd leek Vorm af te stevenen op een minder fijn debuut. 'Totdat Ryan Mason het veld in kwam en voor de gelijkmaker zorgde', sprak de debutant opgelucht op de clubsite.

'Die 1-1 veranderde de wedstrijd totaal. Net op het moment dat ons nog twintig lastige laatste minuten stonden te wachten, sloeg Mason toe. Daarna voelde ik dat we zouden winnen.'

Lastige opgave
In het laatste kwartier boog Tottenham een 0-1 achterstand om tot een 3-1 overwinning en daarmee werd een plek in de volgende ronde van de League Cup veilig gesteld. In die volgende ronde is Brighton & Hove Albion de tegenstander. 'Dat zal een lastige opgave worden, maar het is een voordeel dat we opnieuw thuis spelen', meende Vorm.

'Zeker als we thuis spelen zijn we het bijna verplicht om in dit toernooi een ronde verder te bekeren', sprak de goalie, die het toernooi in het seizoen 2012/13 op zijn naam schreef met Swansea maar gedurende het gehele toernooi niet in actie kwam.

Toenmalig Swansea-manager Michael Laudrup koos er destijds voor de reservedoelman in wedstrijden in dat toernooi een basisplaats te gunnen; een rol die Vorm dit seizoen als reserve bij de Spurs op zich lijkt te gaan nemen. 'Het is bijzonder om dit toernooi te winnen en speciaal om een wedstrijd op Wembley te spelen. Maar eigenlijk moet je elke wedstrijd natuurlijk als een finale benaderen.'