'Deal Roda JC Kerkrade en AZ over Hupperts is belachelijk'

Reacties

De kans dat investeerder Arnold Hendriks net als vanouds Roda JC Kerkrade gaat helpen, wordt almaar kleiner. De gedegradeerde club kan de financiële steun van de gefortuneerde zakenman goed gebruiken, maar vooralsnog duiken telkens nieuwe obstakels op.

'Deal Roda JC Kerkrade en AZ over Hupperts is belachelijk'

Nu is Hendriks boos over de op handen zijnde transfer van rechtsbuiten Guus Hupperts, die voor naar verluidt één miljoen euro naar AZ kan vertrekken. De clubs zijn eruit, maar de handtekening van de jeugdinternational is nog niet gezet. Hendriks zegt dat er veel meer geld in had gezeten voor Roda en had zelf al contacten gelegd met clubs. Onder meer Racing Genk zou een fors bedrag willen betalen voor Hupperts.

'De deal met AZ is belachelijk', foetert Hendriks. 'Onvoorstelbaar gewoon, dat ze hem voor zo’n laag bedrag laten vertrekken. Een dag eerder sprak ik Wim Collard (interim-directeur, red.) en zei hij daar toen niets over. Dat is typerend. De communicatie vanuit Roda is zeer slecht. Van een sponsor moest ik deze week horen dat er drie nieuwe commissarissen zijn aangesteld. Ik weet niks en ik hoor niks.'

Het oorspronkelijke plan van Hendriks, Roda JC helpen met een lening van pakweg drie miljoen, is volgens de textielhandelaar nu zeker van de baan. 'Mogelijk kan ik nog wel iets betekenen in een spelersfonds. Maar ook dan zal de club me toch echt veel beter moeten informeren over alle ontwikkelingen. Op deze manier heeft het allemaal geen zin. Heel erg jammer.'

Hendriks sprak de voorbije weken al met verschillende personen over een eventuele rol bij Roda JC. Zo polste hij oud-speler Eric van der Luer, zaakwaarnemer Peter Gerards en voormalig trainer Sef Vergoossen (adviseur) voor een plek in een technisch platform bij de club uit Kerkrade. Onduidelijk is wat daar nu nog van terecht zal komen.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.